31 mars 2023

Vårvindar friska och förra helgen

Äntligen fredag igen. Jag har jobbat intensivt den här veckan men nu är den sista filen inskickad och jag tänkter snart åka till puben The Arab Boy i Putney för lunch. Det är länge sedan jag var där nu men maten är fantastisk.

Vädret de senaste veckorna har varit väldigt varierande med regn och sol omvartannat. I går och i förrgår lyckades jag dock pricka in uppehållsvädret på min promenadrunda och kom hem torrskodd. Det är runt 15 grader så riktigt skönt i luften och allt mer börjar blomma.

I söndags träffade jag Angela för lunch på en pub i Hammersmith som heter The Stonemasons Arms. Vår plan var att först äta och sedan gå till Themsen för att titta på den årliga roddtävlingen mellan universiteten Cambridge och Oxford.
Vädret var dock som det var och när de började visa evenemanget på TV-skärmarna i puben så beslöt vi oss för att stanna kvar i värmen. Jag har sett tävlingen på plats flera gånger så det var inte så att jag absolut måste stå och frysa vid Themsen.
I år var det både Cambridges damer och herrar som vann. Oxford har vunnit flest segrar totalt under tävlingens långa historia men Cambridge har blivit allt bättre, tror dom vann ifjol också.
I lördags besökte Steve och jag en restaurang i en för oss tämligen okänd del av London, nämligen Bermondsey. Bermondsey ligger ett stenkast från London Bridge, och från att ha varit ett ganska nedgånget område har de under de senaste 10-15 åren blivit allt mer uppfräschat och det är troligen ganska dyrt att bo där nu. Restaurangen vi besökte hette Ops Wines och serverade portugisisk mat och dryck och låg under en av bågarna på en järnvägslinje. Vi hade stora förväntningar, men tyvärr så blev restaurangen lite av en besvikelse.

Det första irritationsmomentet var att menyn fanns under en QR-kod, som inte fungerade på min telefon, och servitören var tvungen att skriva in restaurangens webbadress i min telefon och öppna den därifrån. Steve har ingen QR-läsare alls så han måste kolla i min telefon. Så, där satt vi och skickade telefonen fram och tillbaka och försökte minnas och hitta det vi ville beställa. Man fick också en meny på papper med rätter som inte fanns online och man kunde beställa från båda. Hur svårt kan det vara att printa ut och plasta in några menyer?!

Jag tror att de var ganska underbemannade på restaurangen för det tog nästan 30 minuter innan vi fick beställa både mat och dryck. När vi väntade på vår mat kom ett kompisgäng som bestod av 10 män in och de satte sig vid bordet bredvid. När de började "yla" så var det näst intill omöjligt att föra en konversation. De var inte störande på något annat sätt än att de var högljudda. De beställde ingen mat mat utan bara dryck, så kunde man ju tycka att de kunde ha gått någon annanstans.
Vi beställde olika tapasrätter som vi delade på. Här hade de också "lergrisar" som man grillade korv på. Den var dock ganska tjock och elden brann inte tillräckligt för att korvens insida skulle hinna bli varm.
Nästa rätt var den bästa under hela måltiden, fritterade gröna bönor med vitlöksdipp. Bönorna formligen smälte i munnen.
Sedan serverades en rätt som skulle vara grillad blomkål. Den var dock helt kall och fullständigt smaklös. Vilken flopp.
Den grillade steken var god men den hade väntat på servering för länge och hunnit bli halvljummen när vi fick den. Vi hade också beställt grillade räkor, men när de inte dök upp efter en halvtimmes väntan så avbeställde vi dem och bad om notan istället. Även mitt andra glas vin som jag beställde lyste med sin frånvaro. Nej, hit går vi nog inte igen. Jag tyckte synd om killen som ensam betjänade hela övervåningen, för han gjorde sitt bästa.
När vi gick till restaurangen såg vi att det fanns Tap rooms i många av bågarna och på väg tillbaka till tågstationen slank vi in på ...
bryggeriet Southwark Brewing Co:s bar för en pint.
Vi fick köa en evighet för att beställa våra öl, så det blev en kväll när tålamodet sattes på prov😊. Steve och jag gillade dock området så vi kommer nog att åka dit igen, men då prova någon annan restaurang. Jag kan tänka mig att området är väldigt livat på sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...