12 november 2010

Torsdagens eskapader

Idag har det varit gråare än grått och dystert så jag berättar om igår istället medan min laxpaj gräddar i ugnen.

Eftersom jag hade några timmar att slå ihjäl innan jag skulle träffa Suss på Nordic Bar som ligger på en sidogata till Oxford Street beslöt jag mig för att kolla i affärer på nämnda gata, det är ett antal månader sedan sist.

Mina drygt 3 timmars "shopping" resulterade endast i ännu ett nagellack från Urban Outfitters och några påsar godis och kaffe från Scandinavian Kitchen. Inga julklappar. Jag passade också på att besöka världens största skoavdelning på Selfridges och skor fanns det, i alla prisklasser, alltifrån Gucci, Prada och Manolo Blahnik till Office och Topshop. Det finns ingen risk för att man behöver gå barfotad därifrån.

Jag kom till baren före Suss och beställde var sin Lapin Kulta till oss. Lapin Kulta är kanske inte det bästa finska ölet men det enda öl som verkar exporteras från Finland.

Några drinkar senare beslöt vi oss för att pröva något annat ställe. Nordic Bar är jättebra om man känner för nordisk öl och cider (jag har inte ännu ätit där) men den lär inte vinna några inredningspriser. Det räcker inte med renskinn på svartmålade väggar för att kännas inbjudande.

Efter att nästan ha nått Charing Cross gick vi förbi en ganska oansenlig fransk vinbar och restaurang som heter Terroirs. Suss hade varit där en gång tidigare på en drink men visste inte att platsen var så stor förrän vi leddes ned i källaren. Här kan vi tala om hög mysfaktor. Vi fick ett bord, beställde ett par glas rödvin och en ostbricka och bara njööööt. Mer behövs inte för att man ska glömma höstrusket utanför.

Jag brukar alltid ta ett ställes servitörer som mått på hur genuin japansk, kinesisk, fransk etc en restaurang är och här pratade de med så stark fransk accent att jag och Suss hade problem att förstå vad de sa:-). En mycket äkta fransk restaurang med andra ord:-).

De hade till och med äkta handdukar i miniformat på toaletten, snacka om att vara uppmärksamma på detaljer!

Hit kommer vi att komma igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...