15 juli 2014

Bio, el och tråkig träning

Nyss hemkommen från bio och nu har jag ätit en sen middag som var omelett på 2 ägg, ost och kokt kycklingbröst. Enkelt men mycket gott och mättande. Jag började känna mig lite sugen under den sista halvtimmen på bion, men så hade jag inte ätit på 8 timmar heller. Skönt när man äter sig mätt på fett och protein istället för kolhydrater, man blir aldrig vrålhungrig utan sugen och skulle jag inte orkat göra mat så hade jag klarat mig jättebra till morgonen.

Filmen jag såg var den senaste Transformers-filmen, Age of Extinction. Den var helt bra men ungefär 30 minuter för lång och jag började tappa koncentrationen i slutet. Det finns en viss gräns för hur många explosioner och slagsmål man orkar se.
Från det ena till det femte så har jag blivit helt galen i oliver, jag skulle kunna sitta och plocka i mig hur många som helst. Tänk, ifjol ännu tyckte jag att de var det äckligaste som fanns, tyckte dom smakade ruttet. Det måste vara saltet eller den sura (härskna:-) smaken som jag är ute efter.
Angående strömavbrottet i vardagsrummet så verkar det nu som om vi hittat felet. I morse när vi steg upp var det helt omöjligt att sätta på strömmen till vardagsrummet, säkringen utlöstes omedelbart. Steve testade då uteslutningsmetoden genom att ta bort och sätta i olika sladdar och tillslut verkade han hitta det svarta fåret ... elsladden till hans egen dator. Genast han satte sladden från datorn i uttaget så bröt säkringen strömmen. Alla andra sladdar fungerade perfekt. Så nu är han förpassad till köket tills han köper en ny sladd eftersom strömmen inte bryts där av någon orsak.

Igår testade jag en ny klass på gymet som kallas "360 degrees". Tanken bakom passet att man främst ska använda sin egen vikt istället för vikter. Det är väl helt ok men inget för mig. Vissa rörelser var onödigt komplicerade, som en av många push ups som vi gjorde. Vi började med att göra plankan på raka armar, sedan skulle vi lyfta upp ena benet i en vinkel, föra det under kroppen i motsatt riktning och sedan sträckte ut det för att slutligen göra en push up. Det skulle väl vara helt ok om det inte dessutom gjordes i turbofart. Det var helt omöjligt att få både rätt teknik och hinna göra så många upprepningar som instruktören utan att fuska med tekniken. För mig med min problemrygg så är teknik A och O, det går inte att riva till. För att riktigt få mig ointresserad så skulle vi dessutom göra magträningen i par. Jag hatar sånt, har ingen lust att dela svett med okända. Jag satte tillbaka handvikterna som vi använt tidigare i slow motion så att alla skulle ha hittat ett par när jag var klar. Jag fick träna med instruktören istället och själv. Det passade mig perfekt:-)

2 kommentarer:

  1. Det blir säkert för stor belastning om alla apparater osv är på samtidigt och uttagen är kopplade till samma säkring...ganska vanligt. Inte säkert det har med sladden att göra skulle jag tycka, men om ni har flera apparater på stand-by läge som hör till samma säkring så belastas det. Det där hade jag problem med i en gammal lägenhet för många år sen. Då jag kopplade ur vissa apparater i vardagsrummet när de inte användes, så höll säkringen. Det borde egentligen vara uppdelat på två säkringar i ett vardagsrum, då skulle man inte ha nåt problem. Nu är jag ju ingen elmontör, detta har jag bara lärt mig genom åren, så jag vet inte huruvida allt hänger ihop..

    SvaraRadera
  2. Ja, det är lite konstigt, speciellt eftersom problemet började när vi kom från Island. Det verkar som om något hände när vi var på semester. Idag har allt fungerat bra ... eftersom Steve suttit i köket:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...