4 juli 2014

Minipubrunda

Oj vad tiden går, har inte uppdaterat bloggen på 4 dagar ser jag nu. Känns som igår.
Sommarvärmen har ännu en gång återvänt till England och idag har vi haft över 25 grader. Jag gick först på både Pilates och Body Pump på gymet men ett par timmar senare tog jag också min vanliga entimmes promenad för att bygga på solbrännan lite. Man behöver inte vara länge i solen i England för att blir brun/bränna sig.

När det är så här varmt vill jag bara äta något kallt till lunch och då är en mättande sallad perfekt. Jag har helt snöat in mig på sallad nu och äter den i stort sätt varje dag. På min isbergssallad har jag oftast stekt bacon, grillad kyckling, fetaost, stekt halloumi, oliver och sallad och sen en sockerfri sås och olivolja eller rapsolja. Sååååå gott.
Ikväll gjorde jag en stekpannepizza som jag fyllde med körsbärstomater, skinka, fetaost, oliver och vanlig ost. Botten innehåller ägg, mandelmjöl och kokosnötsmjöl och har samma konsistens som en vetebotten, bara mycket mer häsosam.
Igår gjorde Steve och jag en liten minipubrunda nära oss. Först gick vi till puben The Armoury, stället med den goda Sunday Roast Carveryn som jag berättat om tidigare.

På onsdagar är det BBQ Night och man får hamburgare och hotdog till specialpris. Jag äter ju varken eller, eller köttet ja, men sen blir det inte så mycket kvar på tallriken och beställde en meat platter (köttbricka) med olika kallskurna rätter och ost. Trodde jag. När den kom var det några skivor parmaskinka, en skål med oliver, en skål med humous, en skål med mozzarella och massor av pitabröd. Inte alls vad som stod på menyn. Jag frågade servitrisen om det här var deras köttbricka. Då sa hon att jag hade beställt en "sharing platter". Saken var bara den att köttbrickan också kallades "sharing platter" och jag inte sett att de också hade en annan platter. Priset var detsamma och jag tror inte att massor av kött och ostar kostade lika som en halv bricka med pitabröd och annat billigt. När jag sa att jag är allergisk mot vete frågade hon om det var ok om hon tog tillbaka tallriken till köket och de satte mer kött dit och det var naturligtvis helt ok. 5 minuter senare kom hon tillbaka och sa att de inte har några andra uppskärningar. Uppenbarligen hade kocken försökt luras. Om de säljer en bricka med allsköns köttuppskärningar och marknadsför den stort utanför puben så borde de ha ingredienserna också. Det slutade med att jag fick pengarna tillbaka plus att jag kunde äta parmaskinkan och osten. Jag blev ju inte precis mätt men iallafall betalade jag inte för något jag inte åt. Steve var iallafall nöjd med sin hamburgare.

När vi ätit klart beslöt vi oss för att prova på en pub som ligger jättenära oss men som vi aldrig besökt, Grapes. Vi har alltid trott att det är en pub för gamla gubbar men när vi kom in satt där bara ett gäng 20-30-åringar. Vi köpte var sin drink och satte oss i deras beer garden. Jag hade inte ens vetat att de hade så stor trädgård. Den var riktigt mysig och Steve sa att den påminde om någons trädgård med sina många olika planteringar. Det är absolut en pub vi kan besöka igen. Det enda minuset är att de inte serverar mat men den kan man äta hemma:-)
Imorgon ska värmen fortsätta och jag kommer att ta min entimmespromenad mitt på dagen. Jag har bestämt mig för att ha en gymledig dag för att låta musklerna utvecklas. Carola kommer att komma över på kvällen på lite mat och drinkar. Har inte träffat henne på några veckor nu så det ska bli kul att skvallra lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...