29 juli 2014

Fler semesterbilder

Hej igen. Här har dagen bestått av träning (tränade 45 minuter med vikter och skivstång), lite jobb, ett par timmar på stranden med morsan och sedan åkte jag och hälsade på min kompis Beatrice som var hemma hos sin mamma med familjen. Det är alltid så kul att träffa henne Vi lärde känna varandra som 5-åringar så det är nog inte mycket som vi inte vet om varandra:-)

Här kommer fler semesterbilder för de som är intresserade:-) Det har blivit flera roliga släktträffar, både från farsans och morsans sida.

Först ut var släkten på farsans sida. Vi blev ett stort gäng som träffades på middag på sommarrestaurangen Strampen i Vasa; farsan, hans syster och ena bror med respektive, barn och partners.
Jag åt skaldjurssoppa med kammussla till förrätt ...
och stekt gös på någon slags rotsakspure till huvudrätt. Huvudrätten skulle ha varit jättegod om de inte dränkt den med söt teryaki-sås som var alldeles söt. Jag vill att varmrätter ska smaka salt, inte som en efterrätt, såsen tog över helt. Den enda fisken som är ok med teryaki-sås är lax för den har ganska stark smak i sig själv så den klarar det, absolut inte vit fisk.
Följande kväll var det släktträff hos min moster i Kimo, varifrån min morsa kommer. Vädret var perfekt så vi kunde sitta vid långbord utomhus och äta, ljuvligt.

Småkusinerna fick sitt eget minibord vilket de var mycket nöjda med, de fick känna sig lite vuxna:-)
Vi vuxna satt vid ett stort bord, också mycket lyckat:-). Maten var jättegod och som vanligt fick man många goda skratt.
Kusinposering, bara min bror Magnus som fattas. Han hade tyvärr den årliga "karaträffen" vilket är årets viktigaste händelse i hans kompisgäng. Då träffas alla gamla kompisar på en sommarstuga och äter och dricker gott. För Magnus som bor i Norge är det här det bästa tillfället att träffa alla gamla kompisar utan barn och fruar.
Gubbarna fick också rada upp sig för en gruppbild. Det var fäder, partners, bröder, kusiner och kusinbarn i en salig blandning:-)
Efter två dagars frossande och roligheter kände man sig lite som Elvis:-)
På tisdagen var det dags för sommarteater i Kimo. Årets pjäs var samma som ifjol eftersom den blev så populär och många inte fick biljetter, däribland vi. Ni kan läsa mer om pjäsen Lumpänglar här. Alla skådespelare är amatörer men det skulle man inte kunna tro när man ser dem. Jag rekommenderar verkligen ett besök om ni befinner i området i juli något år. Omgivningen är också fantastisk vacker.
Hela ensemblen
Naturligtvis har vi också hunnit med den årliga kräftskivan tillsammans med min faster och hennes familj.
Mums
Det finns ju inte så mycket mat i en kräfta så farsan hade också rökt sik...
och jag hade gjort en medelhavspaj och ostpaj, LCHF naturligtvis.
Min guddotter Sara var lite skeptisk.
Till efterrätt blev det solvarma jordgubbar och vaniljglass och när alla ätit klart fanns det inte en enda gubbe kvar. Enkelt är oftast godast.
Imorgon eller torsdag kommer fler bilder av min semester, tro inte att det tar slut här:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...