28 juli 2014

Mellanlandning på bloggen under semestern

Hej och hå vad tiden går, 10 dagar har swichat förbi bara sådär med fullt program nästan varje dag. Igår åkte Steve tillbaka till London och jag stannar ytterligare två veckor. Här kommer en bildbomb från de första dagarna av semestern och mera kommer senare när jag hinner ladda upp dem.

Steve och jag blev upphämtade på Vasa flygfält av mina föräldrar och på vägen hem stannade vi till på Citymarket för att köpa mat. Steve köpte en burk senapssill som han öppnade redan i bilen. Snacka om att vara sugen:-)
Senare på kvällen skålade vi också i äkta skumpa och Prosecco. Man märkte nog en liten skillnad mellan äkta champagne och mousserat vin. Den här gången var champagnen absolut godast.
På lördagen, dagen efter vi anlände, var det dags för den årliga segel- och roddtävligen i Monäs, Monäsrodden. Endast handgjorda allmogebåtar i trä får delta och man ska gärna ha lite tidsenliga kläder.
De stora båtarna förbereder sig för start. Det nya för i år var att en ur varje båts besättning startade från land och man fick inte hissa segel förrän han kastat sig i båten.
Startflaggan sänks
Småbåtsklassen startade på normalt sätt ute på sjön. Det var lite dålig vind i början så de fick segla "psalmbok" som det heter när seglen är helt utsläppta.
När båtarna släppts iväg gick Steve och jag till ståndet där man sålde laxsoppa, dagens höjdpunkt.
Man kunde också njuta av live-uppträdande av en mycket bra lokal grupp som sjöng och spelade både lokal och utländsk folkmusik.
På kvällen blev det grillning hemma med delar av släkten. I vanlig ordning drogs männen till grillen som flugor på en sockerbit:-)
Finns ingen bättre sommarmat än grillat kött och egen nypotatis, enda gången jag äter potatis nuförtiden.
Solnedgång genom "kyrkfönstret" på vårt hus,
Så här har temperaturen sett ut i 10 dagar nu och jag njuter ... fast kanske inte när man ska sova:-)
Föräldrarnas katt Elvis är lika oemotståelig som vanligt. Hur kan man inte smälta när man ser en sådan här pälsboll som ligger med magen i vädret.
Fast så värst lekfull är han inte längre, eller om det beror på värmen. Han lyfter inte ens på huvudet när en boll rullar mot honom:-)
Det har blivit mycket simmande. Jag har varit till vår lokala strand Storsand nästan varje dag. När man svettats hela dagen är det skönt att svalka sig i ljummet vatten.
Till och med Steve vågade sig i två gånger under sin semester även om det tog en stund och ett antal hotelser och uppmaningar:-)
Mer foton från de 10 dagarna som gått i ett nytt inlägg imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...