11 mars 2016

En vecka har gått

Svisch så har en vecka gått och jag tyckte att jag uppdaterade bloggen för bara några dagar sedan. Jag har jobbat på ett megaprojekt med tekniskt innehåll i flera veckar så all ledig tid har gått till det, men nu är det översatt och korrläst och jag tänker bara gå igenom några grejer över helgen. På måndag kl 9 ska det vara inne hos kunden.

Här kommer iallafall lite om vad som hänt under veckan i kronologisk ordning.

Förra söndagen var Steve och jag inbjudna till dop, det var hans kompis dotter Matilda som döptes i en kyrka i Twickenham. Det här dopet visade sig bli något som jag inte tror någon av gästerna upplevt tidigare. Det påminde mer om en dag på dagis än dop och högmässa. Jag och Steve tyckte INTE om upplägget, det var alldeles för virrigt med barn som sprang runt överallt och en präst som såg ut som en lågskollärare. Jag är nog ganska traditionell när det kommer till det kyrkliga trots allt, även om jag ofta klagar på de finländska styva och tråkiga prästerna.

Den här kyrkan hade blivit riktigt teknisk med en stor skärm längst fram som visade namnet på "högmässans" olika delar. Det började med Confession (Bekännelse). Prästen frågade om det var någon som ville bekänna något, men de annars oblyga engelsmännen höll tyst. Då gjorde prästen en allmän bekännelse istället.
Sedan sjöng vi interaktiva sånger där alla skulle visa olika gester till vissa delar av sångerna samtidigt som texten visades på TV-skärmen.
Den vardagsklädda prästen till höger.
Sedan kom en annan präst som iallafall hade den vita kragen på sig (men stickad tröja utanpå) som genomförde dopet. Det genomför endast dop en eller två gånger i månaden så om det är flera som vill döpa sina barn klumpar de ihop dem. I söndags var det två.
Duncans dotter Matilda döps, den andra som döptes till höger. Prästen var ganska avslappnad och skämtade glatt vilket jag gillade ... han såg ju iallafall ut som en präst med sin krage:-)
Efteråt skulle vi tänka på något. Det var många sketcher och program med barn vilket jag inte tyckte var så intressant, det blev så rörigt.
Matilda tog allt med ro trots allt ståhej. Efter avslutat dop traskade vi alla till en pub i närheten där det blev småplock och skålande i bubbel. Efter en timme på puben tackade Steve och jag för oss och åkte hem igen, det hade varit tillräckligt med barnskrik för en dag.
I måndags mötte jag upp med min kompis Mert i Oxford Circus för lite kultur och catch up. Vi började på Getty Images Gallery som var stängt första gången vi försöket. Det var en liten besvikelse dock för galleriet var bara ett rum stort ... kanske därför inträdet var gratis, de täcktes inte ta betalt för så lite.

Efteråt gick vi till The Photographer's Gallery som låg bokstavligen 5 minuters promenad därifrån. Det var lite bättre, flera våningar och endast 3 pund inträde. När vi kände att vi fått tillräckligt med kultur för en stund sökte vi upp en lugn pub och satt och pratade om livet över en flaska rödvin.

Vi försökte vara lite "artistiska":-)
I onsdags var jag på SWEAs andra bokklubb och vi träffades som vanligt på den stora bokaffären Waterstone's ett stenkast från Piccadilly Circus. Alla deltagarna deltar med liv och lust i diskussionerna men jag är nog den som säger minst, är ingen storanalyst av böcker, jag läser dem och så är det bra med det. Jag tycker det är kul att träffa gänget dock:-)
Idag har jag jobbat, gymat och så har jag gjort en grundlig dammsugning av lägenheten, jag stod inte ut längre med allt katthår. Vi får städa resten i morgon.  Tänk att en så liten katt kan släppa av sig så mycket hår`!, ni skulle se hur mina svarta gymtights ser ut, de är nästan mer vita än svarta:-).

Som vanligt tänker jag avsluta med lite Busen-bilder
Så här ser det ut varje gång jag försöker äta fläsksvålar:-) Busen gillar dem lika mycket som mig och kryper upp i ansiktet och viftar med tassen för att få en bit.
Finns det någon katt som inte gillar påsar?!
Idag tog jag ut Busen för tredje gången och han blir mindre och mindre rädd, nu är det bara bakbenen som darrar:-) Det måste vara spännande att vara ute i "naturen" och lukta på fimpar, fågelskit och rävurin.
Imorgon är det teaterdags och den här gången blir det till och med svensk teater. Det är Henrik Schyffert och Fredrik Lindström som kommer att uppträda med sin schenshow "Ägd - Vad kostar ett rikare liv" på en teater i Leicester Square. Behöver jag säga att den sålde ut ganska snabbt?!:-=

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...