29 mars 2016

Påsken

Så är jag tillbaka på bloggen igen efter påskavbrotten, min yngsta bror Magnus kom på besök i London så det var full fart nästan från morgon till kväll.

Magnus kom på torsdag kväll men Steve fick möta honom på Clapham Junction eftersom jag hade kommit överens om att träffa Carola på middag som var och hälsade på sin man över påsken (hon och deras döttrer bor normalt i Sverige). Vi hade bokat bord på en restaurang i Victoria för flera månader sedan men det visade sig vara helt hopplöst att ta sig dit med buss (för långt till närmaste tunnelbanestation). De var antingen kraftigt försenade eller så togs de ur trafik innan de nådde ens Battersea, dessutom regnade det och blåste. Vi gav upp till slut och åkte till en italiensk restaurang, L'Antipasto i Battersea som jag varit till tidigare och som är helt ok ... även om de ändrat menyn lite:-/.
Magnus och Steve hade gått på ett par öl till en pub i Clapham Junction och kom faktiskt hem efter mig:-) Jag hade gjort en kycklingsallad så att de skulle ha något att äta och sedan satt vi och pratade i flera timmar.

På långfredag stod ett besök på det nyrenoverade Imperial War Museum på schemat. Det är rena godisaffären för historieintresserade och dessutom är inträdet gratis.
Efter att spenderat ett par timmar på museet åkte vi till Borough Market. Magnus har aldrig varit hit tidigare och det är verkligen värt ett besök, speciellt om man gillar mat och dryck:-)
Steve och Magnus köpte lite ätbart från ett av de många matstånd som finns där. Efteråt tog vi tunnelbanan upp till Oxford Circus och Carnaby Street som har lite annorlunda märken än vad som finns på huvudgatorna. När vi tittat klart började vi gå mot The Strand och restaurangen Kaspar's som ligger i det gamla och anrika hotellet Savoy.
Och så fastnade Magnus på en bild också:-)
Maten var grymt god, det fanns absolut inget som man inte skulle äta igen.

Vi tog alla bläckfiskringar till förrätt.
Pärlhöns invirat i savoykål och någon slags pure, ärtor och fantastisk sås.
Eftersom dessert ingick i priset så slog jag på stort. Den var mycket, mycket god, någon slags chokladkaka täckt med mald hallon samt hallonsorbet.
Här sitter man när man dricker Afternoon Tea.
På lördag förmiddag åkte Steve till sina föräldrar och jag och Magnus styrde kosan till Victoria och Albert museum efter frukost för lite kultur. Magnus hade berättat om en utställning som hette Botticelli Reimagined och som, förutom att visa Botticellis egna verk, även andra artisters verk som inspirerats av hans tavlor. Det var intressant och mycket bra gjot.
Efter kulturstunden tog jag Magnus till Camden för att uppleva trängselkulturen. Jag gillar Camden och man kan göra riktigt fina grejer men bäst är att åka dit direkt från morgonen. Nu kom vi dit på eftermiddagen i värsta tränseln. Men, bara man tar djupa andetag så brukar det gå bra.
Kaffepaus
Vi hade hittills haft mycket tur med vädret, trots att det utlovats regn nästan i dagarna tre. Det började inte regna förrän vi åkte in till centrum igen för middag på en av mina favoritrestauranger, Old Tom and English. Jag gillar deras retroinredning och tänkte att Magnus skulle göra det också, plus att maten är god,
Blev lite samma mat som tidigare eftersom jag bokat ett specialerbjudande. Fritterad blomkålspure
Havsabborre med mycket god sås
Griskinder. Gillar köttet men inte att de serverar den med äppelmos. Huvudrätter ska vara salta, inte sockersöta.
Innan vi kom ända hem så tog jag Magnus till vår lokala pub för en mycket lokal öl, Ram Rod and Special, dvs. två öl som blandas innan man dricker det.
På söndagen kunde vi sova ut lite, så bra som det nu gick när Busen envisades med att ligga på bröstkogen och kurra. Vi skippade frukosten eftersom vi skulle äta ett skrovmål på restaurangen OXBO Bankside som ligger alldeles bakom Tate Modern dit vi skulle efteråt.

Det var riktigt mysigt att ha levande musik i bakgrunden när man åt.
Som vanligt hade jag hittat ett specialerbjudande som innehöll förrätt från en buffe, Sunday Roast samt efterätt från en buffe. Dessutom ingick obegränsat med bubbel i 2 timmar, och de var bra på att fylla på måste jag säga:-)
Första förrättstallriken med fisk och skaldjur. Andra tallriken innehöll lite charcuterier och mer fisk:-)
Våra huvudrätter, perfekt stekt nötkött med alla tillbehör.
Magnus efterrättstallrik men då hade han kanske tagit max 1/3 av allt som erbjöds.
Jag behöver knappast säga att vi var mätta och lite småglada när vi gick till Tate Modern:-) Jag skulle emellertid gärna gå dit igen.
Installationen i "turbinrummet". Lådor med jord från olika platser i London som inte getts annat än vatten.
Torn av radion och bandspelare
Huvudsyftet med vårt museibesök var att se en utställning av Alexander Calder som kan sägas vara mobilens fader.
Jag gillade hans mobiler men mina favoriter var ändå det han skapat av ståltråd, där många av motiven var från cirkus. De var väldigt enkla men man såg genast vad de föreställde. Inte utan att jag blev lite inspirerad att börja böja till mina egna konstverk, det kan väl inte vara så svårt?!:-)
Efter var sin kopp kaffe vid Themsen tog vi tåget hem igen och slappade bara framför TV resten av kvällen. Det började bli lite stormigt mot kvällen och vi var lite oroade över om flyget skulle gå följande morgon men han kom sig iväg, bara en timme försenad.

Det är inte klokt hur snabbt den här påsken har gått, det brukar bli så när man har trevligt sällskap:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...