18 mars 2016

Fredag och The Ritz

Äntligen, fredag. Idag har jag kunnat jobba undan ganska bra, men så steg jag upp kl. 7 istället för normala kl. 8. Busen ställde om till sommartid för några veckor sedan så nu är det full fart redan kl 6.
Han är förresten ganska rolig när det kommer till att hitta "leksaker". En morgon i början av veckan hörde jag att han höll på med något på golvet vid sängen och när jag tittade ner såg jag att han fått tag på min tandborste i toaletten, släpat den till sängkammaren och nu höll han på att tugga på den. Någon dag senare fann jag honom lekandes med en gammal glödlampa. Jag har ingen aning om var han hittade den.

Jag gick på mitt vanliga fredags-Body Pymp och tog en sväng via mataffären på väg hem. Där hittade jag de här ovanliga och grymt vackra tulpanerna, gula med rött på toppen. De fick bli min fredagsbukett.
När jag kom hem gjorde jag moussaka som är så fruktansvärt gott, eller åtminstone när man använder det här lågkolhydratreceptet. Nu har jag mat för flera dagar om inte Steve beslutar sig för att ta en bit också, men han är mer för halvfabrikat:-)
På eftermiddagen tog jag bussen till Clapham Junction och gick runt i affärer. Jag har inte varit dit på flera månader så nya cafeer, restauranger och butiker har hunnit ploppa upp. Det går snabbt i den här stan.

Som jag berättade tidigare så fick Steve middag på The Ritz, med mig naturligtvis:-), som födelsedagspresent. Vi gick dit på hans födelsedag i onsdags uppklädda till tänderna, Steve med slips och kavaj och jag med svart klänning, Mulberry-väska och Marc Jacobs-armband:-)

Tyvärr rymdes inte min kamera i min posha väska så det fick bli dåliga mobilfoton.

Jag gillade tallrikarna och besticken.
Vi började med varsitt glas champagne och så fick vi lite småtugg till.
Jag åt sojaglaserad tonfisk till förrätt som var så liten att jag knappt såg den på tallriken. Jag tänkte att kommer det att fortsätta på samma vis måltiden igenom så får jag nog köpa något på vägen hem.
Som tur var var huvudrätten i normalstorlek och fantastisk god. Jag är vanligtvis ingen stor lammfantast men det här var fantastiskt gott, mört och inte någon ullsmak alls.
Jag älskar inredningen. Inget jag skulle vilja ha hemma men perfekt för att skapa en lyxig och historisk atmosfär. Något som slog mig när vi satt och åt var att all serveringspersonal var män ... inte väldigt jämnlikt kan man tycka.
Efterrätten var mango mousseline, eller mousse, med hallon och lime. Väldigt fräscht.
Steves efterrätt banansuffle gick inte av för hackor som ni kan se på bilden:-)
Under middagen underhölls vi av både pianospelare och sedan ett helt band. Vi fick också ytterligare lite sötsaker att underhålla oss med medan vi väntade på notan.

Har ni möjlighet så rekommenderar jag er ett besök på The Ritz, antingen för Afternoon Tea eller lunch/middag. Jag tycker höjdpunkten är servicen som är väldigt väloljad:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...