18 september 2016

Bowls och bio

Trevlig söndag på er! Här har dagen bestått av en timmes Body Pump på morgonen, storstädning av lägenheten och sedan åkte vi till ett nyöppnat Lidl i närheten som skulle vara det "lyxigaste" hittills. Kan inte säga att det såg annorluda ut än andra Lidlar, kanske större och med snyggare färger på väggen, men det var allt. Vi kom iallafall hem med lite grejer till Busen, och 20 l kattsand, från en husdjursbutik som låg vägg i vägg. Vi åt också lunch på ett kafe i närheten, eller English Breakfast snarare. Allt smakade bra förutom korven som nog var den billigaste de kunnat köpa för den smakade mest vatten. Jag åt en sked bönor och gav resten till Steve och fick hälften av hans svampar som betalning:-)
Igår var det tidig uppvaknande som vanligt eftersom jag hade dansklass kl 8.15. Eftersom gårdagskvällen blev ganska sen så kan jag inte säga att jag dansade till gymmet:-)

Efter dansklassen hann jag med frukost och dusch innan det bar av till North Sheen bowls-klubb. Det var dags för Finals day, eller finaldagen. Det innebar att finalerna i alla pågående klubbtävlingar hölls, följt av "prisutdelning", middag och dans.

Steve hade tagit sig till finalen i två tävlingar och vann faktiskt båda så han kommer att få två vandringspokaler när hans namn har graverats in. Den riktiga prisutdelningen kommer att hållas i slutet av januari nästa år. Vi måste köpa ett prisskåp:-).
Från att ha varit 30 grader i torsdags hade temperaturen nu sjunkit till under 20 grader på lördag och det var ordentligt kallt att sitta utomhus i blåsten. Jag hade desutom inte haft förstånd att klä mig enligt temperaturen utan inbillade mig fortfarande att det var minst 25.

Vid lunchtid blev det matservering och det var knytkalas som gällde, alla medlemmar hade tagit med något.
"Prisutdelning" (alla vinnare måste dock ge tillbaka sina pokaler efter fototillfället:-)
Efter den formella delen så blev det ännu mer barhäng och musik. Som vanligt så stod 87 åriga Bill för musiken till mångas förtret ... inte alla vill lyssna till Elvis Presley och Tom Jones hela kvällen:-)
Nytt för i år var att man också kunde köpa cocktails, men det kanske blir både första och sista gången för det blev ganska svettigt för de två idekläckarna att stå i ett varmt rum och blanda cocktails så svetten rann. Jag fick min första cocktail efter ca 30 minuter, en Margaritha, och den andra, en Jordgubbsdaquiri, efter 1 timme och kanske 8 påminnelser:-).
I fredags var det premiär för filmen Bridget Jones Baby och jag såg den tillsammans med Cecilia och Björn i Canary Wharf. Bion låg på en slags ponton i en av kanalerna i Canary Wharf.
Först åt vi iallafall middag på en spansk restaurang i närheten av bion som heter Iberica.
Maten var tyvärr lite hit and miss. Kött- och ostplankan var jättegod.
Grisköttet sådär, har lite svårt för fettigt kött om det inte är ordentligt knaperstekt/grillat.
Nötköttet var tyvärr segt. Jag beställde också grillad bläckfisk som var en riktig hit, den var både jättemör och full av smak.
Efter middagen skyndade vi till bion. Vi hittade den efter lite om och men och passerade en mycket fin takträdgård på vägen.
Våra biobiljetter innehöll inte bara filmförevisning utan också förbubbel, drinkar och mat så mycket vi ville ha.
Wefies
Den här smakade lite som glass.
Väl inne i teatersalen väntade popcorn ...
mystofflor och ...
glass. Jag gillar verkligen bion Everymans premiärer, man får verkligen valuta för pengarna.
Jag och Cecilia har redan börjat fundera på vilken film som är nästa som har premiär:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...