25 september 2016

Kräftor, bowls och trevliga möten

Så var det söndag igen och en händelserik helg är snart slut.

Söndagen började med en timmes Body Pump-pass och sedan var jag redo för dagen. Idag var det en sk "fun day" på Steves bowls-klubb i North Sheen där man träffades för en sista "turnering" innan banan stängs för säsongen. Dagens "turnering" var mer skoj än allvar. Man delades in i två grupper med 7 spelare vardera som spelade mot var och en i den andra gruppen, dvs. man spelade 7 tävlingar/person. Varje tävling pågick i endast 5 ends, dvs fem längder. Det som var extra roligt var att man kunde spela åt alla håll och kanter så det var inte ovanligt att de olika spelen korsade varandra:-). Jag hade inte tänkt spela men lovade att hoppa in om de inte blev jämna par, vilket de naturligtvis inte blev. Det gick helt ok med tanke på att jag bara spelat kanske 2 gånger. Mitt anspråkslösa mål var att inte sluta med noll poäng och det klarade jag, i själva verket lyckades jag knipa poäng från alla jag mötte:-). Steve vann hela turneringen och fick hela 21 pund:-)
Igår träffade jag min norska kompis Anne och hennes kompis Matila över en långlunch i centrala London. De kom till London på en riktig snabbvisit, anlände på fredag och åkte tillbaka på lördag (efter vår lunch). Jag lärde känna Anne när vi båda studerade ett halvår på Islands Universitet för över 22 år sedan! Det var riktigt trevligt att träffa både henne och Matilda och jag hade inga svårigheter att förstå deras norska, och de min svenska:-)
Vi åt middag på en italiensk turistrestaurang mitt i Leicester Square. Jag var ganska skeptisk i början. Jag brukar undvika att äta på turistställen men mina två förrätter som jag åt som huvudrätt var riktigt goda. Den ena rätten var halloumi (mera turkiskt än italienskt) med grillade grönsaker ...
.. och ett välfyllt charkuteriebord. Matilda beställde "fish and chips":-) Ni hör ju hur turistig restaurangen är, de försöker täcka för alla smaker:-)
I fredags var det dags för SWEAs årliga kräftskiva som den här gången hölls på den svenska restaurangen Stockholm Deli i East Sheen. De köper in levande engelska kräftor och kokar dem själva och de är fantastiskt goda, slår alla som man köper på låda. De här kräftorna kom från Cornwall.

Det komiska (sorgliga) är att engelsmän inte alls förstår sig på kräftor och exporterar allt. Det finns hur mycket kräftor som helst i de engelska vattendragen, men det är ingen som förstått sig på vilka delikatesser de är utan här är det bara typ hummer och krabba som gäller.
I priset ingick också ett par snapsar, ostpaj, olika inlagda sillar, rostbiff, potatissallad osv. samt efterrätt och kaffe.
Vi åt, sörplade, sjöng snapsvisor och åt ännu mer. Det var en riktigt trevlig kväll och jag tror att alla åkte hem nöjda och kanske lite smårunda under fötterna:-)
Till Steve köpte jag med mig tre chokladbollar som han älskar:-)
Imorgon är det jobb och gym som gäller igen och på kvällen ska jag gå på musikalen Funny Girl som har fått bra recensioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...