10 september 2016

En ovanlig dessert

Hejsvejs, hoppas lördagen har börjat bra. Jag har varit på dagens första gymklass och nu äter jag frukost framför TV 4:s nyhetsmorgon. Tänkte jag skulle lägga upp receptet på en efterrätt som jag gjorde för några veckor sedan, lite ovanlig ingrediens men riktigt god. Till och med Steve gillade den efter att ha varit lite skeptisk i början:-)
Rödbetspannacotta
(4 personer)

3 gelatinblad
2 dl kokosmjölk
1 dl vispgrädde
Sötning som motsvarar 1/2 dl socker
1 tsk lakritspulver
rivet skal av 1/2 citron (jag satte också till ett par tsk citronjuice för att göra pannacottan syrligare)
1 dl rå rödbetssaft (egengjord genom att riva rödbeta fint och klämma ut saften eller färdig att köpa)

Gör så här
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Värm försiktigt upp kokosmjölk, vispgrädde, sötning, lakritspulver och citronskal i en kastrull så att lakritsen och sötningen löses upp. Lägg i gelatinbladen så att de smälter. Tillsätt rödbetssaften och blanda väl på låg värme. Vispa inte, då blir det lätt luftbubblor. Smaka av, om för sött tillsätt citronjuice. Fördela pannacottan i 4 portionsglas. Låt svalna i rumstemperatur och sedan låt stå i kylen i minst 4 timmar före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...