3 september 2016

AW, kräftskiva och världens godaste chokladkaka

Trevlig lördag på er alla. Jag har inlett dagen som de flesta lördagar genom att kravla mig upp runt halv 8 för att gå på min dansklass. När jag kom tillbaka gjorde jag min kolhydratfria ostpaj till kvällens kräftfest hos våra kompisar Sofia och Kim. När den var klar var det dags för dagens andra gympass, Body Attack i ett hett rum. Folk svettades som grisar, även jag. Jag kan inte förstå att de inte får luftkonditioneringen av att fungera.

I torsdags var det AW med några sweor i Richmond. Vi satt på en uteterrass vid Themsen och hade det jättetrevligt. Jag kände bara en sedan tidigare men det var inga problem att hitta samtalsämnen, svenskar är tacksamma på det viset:-)
Innan vi skulle träffas gick jag till puben bredvid, mysiga White Cross, för att äta middag ifall ingen annan skulle äta, jag ville inte dricka vin på fastande mage. Jag brukar inte äta ensam men tänkte jag skulle utmana mig och det gick hur bra som helst, speciellt när man kan sitta och surfa på mobilen samtidigt och se "upptagen" ut:-).
Igår bakade jag den den absolut bästa LCHF-chokladkakan någonsin och det trots att jag läst fel på receptet. Istället för 200 g mörk choklad köpte jag bara 100 g. Tänkte först jag skulle skita i det men sen tänkte jag att varför inte, huvudsaken är att slutresultatet smakar choklad. Originalkakan skulle bli som brownies men min blev som en stor chocolate fondant och senare, när den förvarats i kylskåp över natten, som en chokladmoussekaka. Helt otroligt jävla god, och mer hälsosam eftersom den bara innehåller 100 g choklad:-)
När den precis kallnat.
Dagen efter. Ni får originalreceptet nedanför bilden och mina ändringar i parentes. Originalreceptet kommer från den här webbsajten.
Brownies/Chokladmoussekaka

Ingredienser 
200 g 70 % choklad (jag tog 100 g)
200 g smör
4 ägg
1 dl vispgrädde
 0,5 dl sockerfri sötning
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
(1 stor sked kakaopulver eftersom jag ville upprätthålla chokladsmaken)

Instruktioner 
Sätt ugnen på 225 °C. Smält smör och mörk choklad. Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter en stund. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner grädden i chokladsmeten och blanda sedan ihop smeterna. Häll i en liten brödform (jag använde liten kakform med borttagbar botten). Grädda i mitten av ugnen i ca 13 minuter. Låt kallna i kylskåp några timmar, gärna över natten!
Busen har fått sin egen bostad, lådan som hans nya klätterträd kom i. Här trivs han på dagarna och kvällarna. Mot morgonen kommer han dock spatserande till vår säng och lägger sig oftast på Steves kudd, högt kurrande.

Från det ena till det femte. Jag har ju tränat ganska intensivt nu en längre tid och förutom att axlarna och armarna fått mer definition (I like) så har jag inte märkt någon större skillnad ... tills jag började prova klänningar som jag inte använt på två år (var ju sån skitsommar ifjol så de behövdes inte). Jisses som de stramar över ryggen, sitter som korvskinn! Magpartiet är helt ok så det är inte så att jag blivit fetare (allt fett samlas på magen för mig) utan det måste vara ryggmusklerna som växt, det är ju inte så lätt att se hur man ser ut bakifrån. Nu blir det till att köpa nya klänningar nästa år för jag kan ju inte gå omkring och se ut som och känna mig som en stoppad korv och träna mindre tänker jag inte göra så läng kroppen håller. Hellre muskler och större kläder än tvärtom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...