9 september 2018

Söndag

Hälsningar från ett soligt och varmt London. Så här får vädret gärna vara hela hösten och vintern; sol och 24 grader.

Igår gjorde vi inte så mycket, jag gick på mina två gympass och så grundstädade vi hela lägenheten. Det finns inte mycket som slår känslan av ett städat och rent hem.

Idag inledde jag morgonen med en timmes Body Pump, dvs. träning med skivstång och lösa vikter. Det tar alltid två låtar innan jag kommer igång, kroppen är inte så jättepigg på tyngdlyftning på söndagsmorgonen:-).

Efter gymmet gick jag hem, duschade och så gick jag till shoppingcentret för att köpa lite "bra saker". Jag är övertygad om att ni jättegärna vill veta vad jag köpte så här kommer listan😏

På TK Maxx som säljer märkesvaror till minst 60 % rabatt hittade jag hårbalsam, två olika återfunktande och rengörande ansiktsmasker, varav den ena var från Elizabeth Arden och 20 pund istället för 70. Sedan fortsatte jag till Robert Dyas där jag köpte kalkavlägsnare och avloppslösare från varumärket Kilrock. Deras kalkavlägsnare är absolut bäst! På Boots fyllde jag på med läppomada, Burt's Bees, utan smak. Den känns som bomull på läpparna och den enda läppomadan jag använder. Jag köpte också öronvaxavlägsnare. Jag har aldrig haft problem med blockerade öron tills min doktor gav mig öronsprej för några veckor sedan då han tyckte att ena örongången var lite inflammerad. Det där sprejet verkar ha täppt igen speciellt vänster örats hörselgången och jag gör inget annat än frångar "va?". Jag kände heller ingen smärta eller obehag i örat innan jag började med sprejen men nu känns hörselgången öm, det är väl för att den är igentäppt😒.

Jag avslutade shoppingtrippen på Sainsbury's där jag köpte en ny äggklocka i retrostil för 1 pund. Jag köpte också lite ingredienser till lunchen/middagen (åt först lunch kl. 16 så det får bli dagens måltid). Jag gjorde en jättegod köttfärssoppa med curry som jag serverade med vitlöksbröd som gjordes på lågkolhydratsurdegsfrallor, recept kommer imorgon.
Något som ni ska få recept på är dessa kesoplättar (grynostplättar i Finland). Dom är sååå goda och mättande.
Kesoplättar 
2 portioner

Ingredienser
250 g keso/grynost (1 liten burk)
2 ägg
1 msk fiberhusk
en gnutta salt
en gnutta vaniljpulver
olja/smör att steka i (gärna kokosolja)

Gör så här
Blanda samman allt och låt smeten svälla i ca 15 min. Portionera ut smeten till små plättar i stekpannan. Stek dem på medelvärme i rikligt med olja tills de är riktigt frasiga. Servera med goda tillbehör. Som tex rysk yoghurt eller creme fraich, bär och honung.

Busen fortsätter att underhålla. Vi förvarar hans kattgodis i ett skåp i vardagsrummet och han vet exakt vilket. När han tycker serveringen är lite väl långsam tar han saken i egna tassar.
Jag vet att godiset finns i den här delen av skåpet, på översta hyllan


Om jag sträcker ner tassen så långt jag kan så får jag nog grepp om påsen
Jodå, här kommer den


Nu ska jag bara dra ner den på golvet och godiset är mitt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...