10 september 2018

Värmande köttfärssoppa och minisemester planerad

Hejsan, nu blev ni allt förvånade, två inlägg på lika många dagar😃.

Dagen började med att jag vaknade av mig själv 8.30 (hade glömt sätta på larmet, igen). Efter att Busen sagt hejdå till Steve vid 7-tiden hade han lagt sig på sin kudde igen och låg och tittade på mig när jag steg upp.

När jag ätit min fukost jobbade jag intensivt några timmar tills det var dags för gymmet vid 12. Jag kände mig allt annat än motiverad, som vanligt på måndagar, men gick dit iallafall. Efteråt kändes det dock riktigt skönt att ha gett kroppen en omgång.

Steve kom hem vid halv tolvtiden (han jobbar halva lördagen under cricket-säsongen och tar ut sin övertid på måndagar), men åkte till bowls-klubben vid tvåtiden för att träna lite och ställa upp som poängräknare under en tävling, och där är han ännu.

När jag jobbat klart för dagen satte jag hörlurarna i öronen och gick min entimmesrunda lyssnades på en ljudbok via telefonen. Vädret var alltför fint för att jag skulle kunna sitta hemma med gott samvete. När man lyssnar på ljudbok, speciellt om boken och uppläsaren är bra, kan man gå i timtals.

Här kommer förresten receptet på den goda köttfärssoppan som jag gjorde igår och som räckte både till lunch igår och lunch och middag idag. Jag gjorde också vitlöksbröd på "falskt" surdegsbröd. Jag hittade båda recepten på den här bloggen.
Currydoftande köttfärssoppa 
8 portioner (jag gjorde hälften)

Ingredienser 
2 gula lökar
1/2 liten vitkål
1 msk smör
4 vitlöksklyftor
800 g köttfärs
6 tsk curry
1,5 liter vatten
500 g krossade tomter
350 g chunky salsa
6 msk konc. oxfond
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Gräddfil till servering

Instruktioner
Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär vtkålen i mindre bitar och fräs grönsakerna i smör. Låt köttfärsen sedan fräsa med tills den blivit smulig och fått fin färg. Rör ner curryn. Tillsätt vatten, fond, tomatkross och salsa. Låt koka cirka i 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med lite gräddfil.

Vitlöksbröd
6 frallor

Ingredienser
3 dl mandelmjöl
1 dl fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk himalayasalt
3,5 dl kokande vatten
1/2 msk äppelcidervinäger
3 äggvitor

Vitlökssmör
100 g mjukt smör
3-4 vitlöksklyftor
1/2 kruka basilika (ca 1 dl hela blad, grovt hackade)
flingsalt

Instruktioner 
Sätt ugnen på 175 g. Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggvitorna hårt. Blanda vatten och äppelcidervinäger och häll över de torra ingredienserna. Vispa med elvisp och vispa sedan ner äggvitorna. Ta upp degen och forma till en smal limpa, dela i 6-10 delar och forma till bullar. Lägg på bakålåtspapper och grädda längst ner i ugnen i 50-55 minuter. Låt dem svalna ordentligt innan de skärs upp. Höj värmen i ugnen till 250 g. Blanda ihop vitlökssmöret och bred på bröden, rosta dem i ugnen och servera dem rykande varma.

Nu har jag också bokat hotell på Isle of Wight dit vi åker första helgen i oktober. Jag fick tips på hotell från min kompis Ulrika som besökte ön för ett par veckor sedan och som också tagit bilderna nedan. Hotellet, som heter Nightingale Hotel, har en gotisk och gammalmodig inredning med väldigt mörka och murriga färger. "Som tur är" är alla sovrum, förutom ett, modernt inredda för jag vet inte om jag skulle vilja ha kuddar med dödskallar på mitt rum💀. Steve säger att Isle of Wight ser ut som det stannat kvar på 60-talet så ska bli intressant att se om det stämmer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...