15 september 2018

Supergoda lågkolhydratrecept

Hej på er. Kikar in en snabbis innan jag ska ge mig iväg igen. Jag ska träffa min svenska kompis Jenny i kuststaden Whitstable om några timmar och det tar ca 2 timmar från dörr till dörr att ta sig dit😕. Vi träffades där för ett par år sedan också och delade på en fantastisk fisk- och skaldjurstallrik så det är målet idag också. Igår träffade jag 3 andra svenska kompisar på drinkar och en riktig köttfestmiddag på en liten och mysig restaurang i Soho som tidigare var bordell. Mer om det skrovmålet senare.

Här får ni recept på några andra skrovmål som jag ätit i veckan så håll till godo😊
Fat head pizzabotten
2 portioner

Pizzadeg:
2,25 dl riven mozzarella
2 msk färskost
1 ägg
1,5 dl finmalet mandelmjöl
2 krm vitlökssalt
3 tsk torkad oregano

Gör så här
Sätt ugnen på 220 gr. Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten. Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn (eller i en kastrull på medelhög värme om man inte har mikrougn som jag). Rör ihop med en gaffel. Lägg över i en bunke och låt svalna en stund. Vispa ner ägget så det blir en slät smet. Vispa ner mandelmjöl, vitlökssalt och oregano. Vispa ihop till en klibbig deg. Låt degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med. Lägg lite mandelmjöl på bakbord och kavla ut / platta ut med händer till rundel. Strö lite mandelmjöl över om det behövs. (Max 2 msk under och över). Nagga med gaffel. Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun. Toppa pizzan med valfri topping och ost och grädda tills osten smält.
Ostpuffar är ett av mina favorittilltugg till ett glas vin. Ni hittar receptet här. Jag gjorde också chips på parmaskinka och torkade dem i ugnen på samma grader och under samma tid som ostpuffarna (225 C i 12 minuter)
Jag avslutar med en lite ovanligare sidorätt. Vem hade trott att stekta rädisor kunde vara så gott! Den lite beska smaken försvinner helt när man steker dem. Jag hittade receptet på den här sajten.

Stekta rädisor med bacon 
4 portioner

Ingredienser
300 g bacon
600 g rädisor
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar, efter smak
2 msk färsk persilja

Gör så här
Strimla baconet och stek i en rejäl stekpanna på medelhög värme några minuter. Lägg i klyftade rädisor och pressad vitlök. Fortsätt att steka under omrörning tills rädisorna fått fin färg och är lagom mjuka. Det tar upp till 10–15 minuter beroende på hur du vill ha dem. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...