18 juni 2020

Paloma och första klädshoppingen sedan mars

Glad midsommar på er! Blir det ett riktigt traditionellt midsommarfirande eller tar ni det lugnt? Här blir det noll firande för Steve och mig ... känns inte så festligt med två personer bara😀 På lördag eftermiddag ska jag och två svenska kompisar iallafall träffas i Putney.

I måndags kunde äntligen vanliga affärer öppna igen, men med begränsningar hur många som får befinna sig i butiken samtidigt. I centrala London lär det ha varit lite köer till affärerna men i vårt shoppingcenter har det varit ganska lugnt. Steve och jag köade kanske i 5 minuter för att gå in på TK Maxx, en av mina favoritaffärer, speciellt deras inredningsavdelning. Jag besökte också klädaffären Uniqlo där jag köpte en vindtät jacka på rea från samarbetet med Marimekko. Det är mycket förmånligare att köpa Marimekkokläder på Uniqlo än i deras egna affärer.
Förra veckan fick jag min köksmatta jag beställt på nätet, men innan jag satte den på golvet så skrubbade jag hela golvet med skurborste. Jag sa till Steve att till hösten ska den äckliga och fula plastmattan bort. Den har legat där sedan huset byggdes 1993 och har t o m börjat spricka på ställen. Vi skulle säkert kunna byta den själva men jag betalar hellre för att någon gör det, är ingen fan av DIY, och Steve är lite bekväm😃
I helgen bakade jag de här semlorna som baserar sig på samma recept som zucchinisemlorna. Den enda skillnaden är att de görs på rivna rödbetor istället för courgetter. De blev jättegoda, recept under bilden.
Rödbetsfrallor/semlor
(Ungefär 6 st)

 2 dl finrivna rödbetor
4 ägg
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl sesamfrön
2 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200° C och blanda ihop de torra ingredienserna. Skala rödbetorna och riv på det fina sidan av rivjärnet. Vispa upp äggen och blanda ihop med rödbetorna. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i ca 10 minuter. Rulla 6 bullar (eller klicka ut som jag gjorde) och lägg på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Jag gjorde också rödkålsmos till stekt biff. Titta så vackert lila moset blev😋
Eftersom det är midsommar i morgon så ska ni få ett recept på en fantastiskt god och enkel drink. Helt klart min nya favorit. Drinken lär vara den mest populära drinken i Mexiko där man ofta dricker den som baksmälledrink😋

Här får ni receptet:

Paloma
1 drink

2 cl färskpressad limejuice
5 cl tequila
Grapefruktläsk (sockerfritt om ni hittar naturligtvis)
Grapefruktskivor
Salt till kanten på glaset

Gör så här:
Dra en limeskiva runt kanten på ett glas och doppa det sedan i salt så det får en saltad kant. Fyll en shaker med is och häll på tequila och lime. Skaka och häll upp i glaset (fyll det med is först, gärna krossad) och toppa upp med grapefruktläsk.
Avslutade precis en chatt med Finnair, igen. De hade ändrat våra flyg för andra gången på 7 dagar och den här gången hade mitt returflyg ändrats till helt hopplösa tider (Steves var ok), jag skulle ha varit tvungen att övernatta i Helsingfors och ta ett morgonflyg till London😬. Fine bara Finnair betalar hotellet. Jag kastade mig på chatten och lyckades komma fram efter 2,5 timmars väntan. Efter lite koll så hittade de en ok tid några dagar senare så nu får man hålla tummarna för att det inte blir några fler ändringar. Jag räknar dock inte med att bagaget kommer med samma flyg upp till Vasa (och samma när jag flyger tillbaka) för vi har bara 55 minuter på oss att byta flyg i Hesa (om allt går enligt planerna) och så snabbt brukar de inte hinna flytta bagaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...