11 februari 2021

Vinter och i bostadsköpstankar

Hej i stugorna! Här fortsätter det kalla vädret med temperaturer runt 0 på dagarna och minus på nätterna. Men, det svänger väldigt snabbt här så från och med måndag kommer det att bli +10. Då vågar jag nog tippa att vinterkylan är över för den här året. Jag tycker dock att det är ganska friskt och skönt att gå ut och gå i sånt här väder, det gäller bara att ha tillräckligt med kläder på sig.

I dag promenerade Steve och jag in till Clapham Junction för att köpa rätter till Alla hjärtans dag-middagen. De största matkedjorna har ofta väldigt bra färdiga festmiddagar att välja mellan till ett förmånligt pris, så man behöver verkligen inte själv fundera ut menyer och slava timtals vid spisen. Vi tycke att M&S och Waitrose har de godaste rätterna så vi kollade hos båda. Till slut beslöt vi oss för Waitrose: förrätt, huvudrätt (vi valde ett par stekar), 2 olika sidorätter, efterrätt och en flaska rödvin (man kunde också välja bubbel, vitt vin eller öl) för två personer för 20 pund. Inte illa.

När vi köpt middagen gjorde vi ett par snabba besök hos några fastighetsmäklare i närheten för att be dem komma och värdera vår lägenhet. Steve har äntligen kommit till samma slutsats som mig att det är dags att köpa något nytt, vem vet hur många år till som vi orkar stappla uppför de tre våningarna😅. Jag vill fortfarande bo i ett viktorianskt hus med trädgård och två sovrum. Vi har nog inte råd att köpa ett helt hus ... om vi inte flyttar långt ut från London och det vill vi inte, men nedervåningen räcker.

Det är ca 10 år sedan vi senast gjorde någon större renovering i vår lägenhet, och det skulle så småningom bli dags för ännu en uppiffning, speciellt köket som inte sett någon alls sedan huset byggdes 1993. Men, istället för att spendera mycket mer pengar på den här lägenheten så kan vi lika gärna sätta dem på en ny bostad. Vi tänker dock fråga dem om det skulle höja värdet mycket om vi fixade till köket innan vi säljer den. Köket är verkligen i skriande behov av renovering.

Så här ligger Busen största delen av kvällarna, med näsan mot elementet, varvet med att tigga kattgodis. När det blir lite för hett mellan öronen hänger han huvudet och ena benet utanför kanten för att få svalka ... men han skulle inte komma på tanken att lägga sig någon annanstans.😼 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...