28 februari 2021

Coronamiddag nr 1 455, eller nått

Hej på er, hoppas helgen har varit till belåtenhet hittills. Vår helg har varit som de senaste 10 helgerna sedan nedstängningen, tämligen händelselös😏. I morse steg vi upp lite före klockan 9 och efter frukost tränade jag en timme med vikter framför ett träningspass på youtube, promenerade min entimmesrunda med ljudbok i öronen, ätit rester från igår till lunch, fakturerat och nu uppdaterar jag som sagt bloggen. Steve är och träffar en kompis, något han gör varje onsdag och söndag. De säger att det är viktigt att ha rutiner även under nedstängningen och det man man verkligen säga att vi har😊

En av våra rutiner är covidmiddagen på lördagar som är enda gången vi äter samma mat och samtidigt under veckan😏. Vi har normalt väldigt olika mattider och har alltid haft. Jag äter oftast frukost medan Steve aldrig äter frukost. Det leder till att när han äntligen är hungrig så är jag fortfarande mätt. Jag äter också sällan lunch nuförtiden så dagens sista måltid intas mellan kl. 16 och 18, medan Steve, som då fortfarande är mätt efter sin lunch, börjar tänka på middag tidigast kl. 20. Dessutom äter jag lågkolhydratmat som jag gör från grunden medan Steves kost snarast kan beskrivas som högkolhydrat, oftast färdiglagad och direkt från förpackningar. Vi har inte lika måltidsvanor någonstans, men som tur är bekymrar det inte oss det minsta😀

Så, vad åt vi då under gårdagens gemensamma middag?

Vi började som vanligt med en cocktail, och den här gången blev de en som hette El Diablo som var fantastiskt god. Jag har faktiskt lyckats med alla drinkar jag provat hittills😋. Här är receptet:

2 drinkar

Innehåll
8 cl Tequila, lagrad eller olagrad
4 cl Crème de Cassis (en svartvinbärslikör, borde finnas på alla Alko/Systembolag)
4-6 cl limejuice, färskpressad (beror på hur sur man vill ha den. Jag tog 4 cl)
1 flaska/burk ginger beer (borde finnas på Alko/Systembolaget och andra välsorterade livsmedelsaffärer, annars går ginger ale bra).
Blåbär & lime till utsmyckning

Gör så här
Häll ingredienserna i en shaker, fyll sedan ett glas med is. Häll i innehåller från shakern till glaset med is och  toppa med ginger beer. 

Till förrätt blev det Parmesankorgar med pestoräkor som jag hittade receptet till här. Korgarna blev det lite si och så med men en väldigt god kombo.😋

Ingredienser (6 korgar)
125 g riven parmesan
1/2 rödlök
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl grön pesto
250 g skalade räkor
salt & peppar

Gör så här
Värm ugnen till 225 grader.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Riv parmesan och lägg små högar (en rejäl nypa md fem fingrar) på pappret. Ställ in i ugnen tills osten smält och de fått lite färg, kontrollera ofta – de blir snabbt för brända.
Ta ut och låt svalna något, lägg sedan över foten på ett snapsglas eller en äggkopp och tryck till så osten formas runt.
Finhacka löken och blanda med pesto, creme fraiche och räkor. Smaka av med salt och peppar. Fyll korgarna med röran. Ett tips är att sätta ett salladsblad i botten på korgarna så att fyllningen inte läcker.
När det kom till huvudrätten fick Steve rycka in och sköta stekningen av köttet medan jag gjorde sidorätterna, en magiskt god vitkålsgratäng och ugnsrostade, förkokta brysselkål. 

Måltiden avslutades med en jätteenkel Pannacotta med espresso och choklad, ännu en gång från den här webbsidan som jag serverade med grädde och björnbär. Mums!

Ingredienser (3 portioner)
3 dl grädde
1 dl espresso (eller mycket starkt kaffe)
2 gelatinblad
4 rutor choklad
2–3 msk socker/sötning av valfri sort

Gör så här
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden. Stäng av plattan och rör ner espresso, choklad, sötning och urkramad gelatin. Låt svalna och häll upp i glas.
Låt stå kallt 2–4 timmar. Garnera med vispad grädde, riven mörk choklad, bär eller en physalis.
Det var den helgen det. Vi har som vanligt inte några stora planer för nästa vecka, men vi gör kanske en rekognoseringsutflykt till ett område inte alltför långt härifrån som skulle kunna vara ett ställe dit vi kunde flytta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...