3 mars 2023

Tapas och musikal

Hej på er, hoppas fredagen har varit bra hittills. Jag har jobbat undan massor, hunnit träna ett pass och planen var att jag skulle  stänga ner datorn och ta bussen till Wimbledon för musikalen Menopause The Musical 2 om 40 minuter. Precis när jag skulle börja göra mig i ordning fick jag både textmeddelande och email från teatern om att föreställningen bokats om till 29 april på grund av att några av skådespelarna hamnat i en trafikolycka.😬 Hoppas att det var en lindrig olycka och att ingen skadades, allvarligt i alla fall. Det var den teaterkvällen det, men jag får tänkta tillbaka på gårdagens musikal istället😊

Här kommer lite om gårdagen.

Det finns ett väldigt mysigt cafe mitt över gatan till oss som heter Cafe Fleur, och i går verkade det utgöra scenen för en film- eller TV-serieinspelning. Det fanns kamerautrustning, lastbilar med ännu mer utrustning och personal överallt. Jag har faktiskt inte besökt caféet på flera år så det nog hög tid. Det är väldigt populär och på helgerna köar folk till och med för att komma in. Vi bor så nära att det känns lite onödigt att gå över gatan för frukost eller lunch, det känns mer motiverat på något vis när lunchstället ligger lite längre bort😏

I går stod musikalen The Great British Bakeoff Musical på agendan men innan dess åt jag lunch på en tapasrestaurang som heter Bar Kroketa och ligger vid Carnaby Street. Jag var dit för inte så länge sedan med Mia och har velat gå tillbaka sedan dess. En av deras specialiteter är kroketter, eller kroketa, som är lika vackra som de ser ut.
Jag beställde två kroketträtter, en som färgats med svart bläckfiskbläck med en ostig sås och den andra fylld med krabba med räkaoli. Sååå gott.
Jag beställde också spansk skinka med smält ost ovanpå.
När jag ätit gick jag runt i affärerna i Covent Garden ett tag innan jag gick till Noël Coward Theatre där musikalen går.
Teatern var nästan helt teatern full och vi bjöds på fantastisk underhållning och väldigt bra musik! Om man följer programmet på TV så kände man igen sig väldigt bra och man fick många goda skratt. De hade också lyckats hitta de perfekta "programledarna" som såg nästan exakt ut som originalen, men istället för Prue och Paul hette de Pat och Phil😂. När musikalen var slut fick de stående ovationer och det förtjänade de. Har ni möjlighet så gå och se den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...