10 mars 2023

Fullspäckat program

Glad fredag! Har jobbat och tränat och nu tänker jag bara ligga på soffan och kolla på TV-program på datorn. Jag har börjat följa en kanadensisk serie på TV4-play som heter Burden of Truth, riktigt bra. 

I går kväll träffade jag tre av mina gymkompisar på en pub i närheten. Vi har känt varandra i över 10 år, men det har inte blivit något desto mer än att vi pratat med varandra innan klasserna börjat. För några veckor sedan tog en av tjejerna tag i saken och frågade om vi skulle träffas utanför gymmet någon kväll och vi hoppade alla på förslaget. Det var en riktigt trevlig kväll och vi satt kvar nästan tills de stängde. Vi har redan börjat fundera på var vi ska träffas nästa gång.😊

Steve kom hem redan i onsdags kväll då han fått en ordentlig förkylning, han såg riktigt eländig ut stackarn. Det var min "mysvecka" det😏. Det är ingen bra kombo att ge sig ut med båt i kallaste mars när det blåser, regnar och nästan snöar om vartannat. De hade värmeaggregat på båten, men måste naturligtvis begränsa användning av värme för att inte batteriet skulle bli tomt. Steve tog tåget hem medan de andra fortsatte resan som planerat.

Så här såg det ut i onsdags morse när jag steg upp, tror det är vinterns första snö här i London. Snön förvandlades till envist regn och det var kallt som "f-n" rent ut sagt och för att göra saken ännu värre så hade jag planer för onsdag kväll och måste ge mig ut.

Min plan var den svenska kvinnoorganisationens SveaBritts vårmiddag på Svenska kyrkan tillsammans med min svenska kompis Cecilia som också är medlem. Den här organisationen riktar sig främst till yrkesverksamma kvinnor och erbjuder möjlighet till nätverkande. Två av medlemmarna äger faktiskt vingårdar här i England.

Innan och mellan rätterna bjöds vi på A capellasång. En riktigt kul sång handlade om att arbeta som flygvärdinna på British Airways.
Vi fick också lyssna till den svenska ambassadören för UK, Mikaela Kumlin Granit ...
och Petra Nordlund McGahan som tidigare jobbat och fortfarande jobbar då och då på TV4:s Nyhetsmorgon. Båda berättade intressant om sina karriärer. Det var en riktigt trevlig kväll på många sätt, trots att jag inte är någon större expert när det kommer till småpratande.😏
I tisdags mötte jag upp med Angela och Cecilia för lunch i Soho. Angela hade bokat bord på en modern srilankansk restaurang som heter Paradise.
Maten var väldigt vacker och de första två rätterna var väldigt goda, grillade räkor och råbiff på srilankanskt vis. De kunde kanske ha tonat ner chilin lite för det brände ordentligt i munnen i bland. Cecilia, som är lite känslig för hetta, fick en ordentlig hostattack när hon tog första tuggan😁.

Min sista rätt var stekt paneerost. Jag gillar paneerost, men den har inte mycket smak i sig själv så man måste vara försiktig med hur man smaksätter den. Här hade de använt alldeles för mycket citrus för det smakade inget annat. Jag har kommit fram till att jag egentligen inte är något stort fan av citron i mat, den tar oftast över. Summa summarum var maten helt ok men vi var alla överens om att portionerna kunde ha varit större.
I måndags var det dags för musikal ... igen. Den här gången såg jag The Bodyguard som är baserad på filmen med Whitney Houston och Kevin Costner ni vet. Musikalen innehåller dock fler låtar av WH än vad filmen gjorde. Melody Thornton, en av medlemmarna i den tidigare tjejgruppen The Pussycat Dolls, spelade huvudrollen. Hon var riktigt bra, speciellt när hon sjöng låtar där hon kunde ta i ordentligt för hon saknade inte röstresurser. Jag rekommenderar den verkligen.
Tidigare har man inte fått fotografera alls under pågående show, men på de senaste 2 eller 3 musikalerna jag varit på har de sagt att man får fotografera och filma hur mycket som helt under det sista numret.
I morgon har jag inga planer alls, förutom att besöka gymmet, och det ska bli ganska skönt att ta det lite lugnt😊. På söndag ska jag äta middag med tre kompisar på en pub i Richmond.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...