6 mars 2023

Hemmamys och middag med utsikt

Hej på er! Nyss hemkommen från musikalen Bodyguard men den berättar jag mer om i morgon, jag tänkte jag skulle behandla helgen först.

Steve åkte på sin veckolånga båtsemester i östra England med två av sina kompisar i lördags, så jag får ha lägenheten och Busen för mig själv i en vecka. De valde verkligen inte den bästa månaden för båtsemester, för det är utlovat köld och regn typ varje dag och det är ganska dött på kanalerna den här årstiden. Jag vet inte riktigt hur dom tänkte.

Nå, jag har nästan hela veckan fullbokad med idel roligheter så mig går det ingen nöd på, och dessutom har jag fungerande internet och varm lägenhet😊

I lördags tog jag det ganska lugnt, förutom de två gympassen på morgonen då. När jag kom hem duschade jag och gjorde botten till en LCHF-smörgåstårta som jag skulle festa till det med på kvällen. Jag åkte också en snabbis till Clapham Junction för att leta födelsedagspresent till Mia som jag skulle träffa på middag på söndagen. Hon fyller den 24:e och jag den 25:e och vi brukar ha gemensam födelsedagsmiddag runt våra födelsedagar. I år fyllde hon dessutom 50 år så det krävde en liten present tyckte jag.

Så här blev min smörgåstårta med fisk- och skaldjursfyllning (favorit) och den räckte ända till i dag. Jag använde mitt vanliga recept
Jag blandade också ihop ett par Blue Arrow till mig, det var länge sedan sist nu.😋
Katt med snabel😏
Som vanligt när Steve är borta får jag all uppmärksamhet av Busen på natten, något jag gärna överlåter till Steve😒 Kattskrället väckte mig första gången kl. 4 på morgonen och ville ligga och kurra på mitt bröst. När han kom igen en timme senare så tyckte jag det fick vara nog och vände ryggen mot honom. Det uppskattade han inte utan gick helt sonika runt och bet mig i armen😾. Då åkte han snabbt ner i golvet och gjorde inget nytt försök förrän kl. 8 (man kan inte anklaga honom för att vara långsint😂). Jag skulle ändå upp vid den tiden så vi hann kela lite innan det var dags att gå till gymet.

På eftermiddagen jobbade jag undan lite innan jag tog tunnelbanan till stan och stadsdelen Monument, jag hade nämligen bokat bord till Mia och mig på restaurangen Darwin Brasserie som ligger på 36:e våningen i byggnaden Sky Garden, eller Walkie Talkie som den allmänt kallas.
Utsikten är fantastisk, både dag- och kvällstid, även om vädret inte var det bästa. Det var i alla fall inte dimma. Här kan man verkligen tala om 50 shades of brown, men brunt är också fint😊

The Shard
Canary Wharf i bakgrunden
Tower Bridge och Tower of London
Man behöver inte äta på någon av de två restaurangerna, utan man kan nöja sig med att ta hissen upp, fotografera utsikten, kanske ta en drink och lite snacks och åka ner igen.
Vi kunde inte klaga på utsikten från vårt bord😊
Restaurangen var ganska liten men servicen var bra och maten god ...
Min makrillpate med saltgurka smälte i munnen ...
... och pork bellyn med linser var lika god den.
När vi ätit vår middag fick vi se London by night också och fick ta fler foton.
Jag rekommenderar verkligen ett besök dit om ni har vägarna förbi och vill se London ur ett fågelperspektiv👍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...