21 juni 2023

Middag på Londons äldsta restaurang och födelsedagsdrinkar

Nej om man kanske skulle uppdatera bloggen lite då. Allt går lite på halvfart just nu eftersom det är så varmt och man sitter helst inomhus framför fläkten och gör minimalt. 

I fredags tog jag dock bussen in till stan för att träffa min kompis Cecilia på middag på Londons äldsta restaurang, Rules. Restaurangen ligger ett stenkast från piazzan i Covent Garden och har funnits på samma plats sedan den öppnade 1798. Den har också fungerat som inspelningsplats för t.ex. James Bond-filmen Spectre och flera gånger i TV-serien Downton Abbey.

Vi började dock med var sin drink i deras Winter Garden och njöt av den välfungerande luftkonditioneringen tills en servitör kom och meddelade att vårt bord var redo. Han till och med bar ner våra drinkar till bordet.
Restaurangen var sådär mysigt gammalmodig som man kunde förvänta sig från en över 200-årig restaurang, med skrymslen och vrår samt massor av tavlor.
Jag hittade råbiff bland förrätterna så valet var enkelt ...
... och så fick det bli en perfekt tillagad rumpstek med Cafe de Paris-smörsås till huvudrätt. Maten var jättegod och betjäningen uppmärksam, de tog till och med huvudrätterna tillbaka och höll dem varma för oss när de råkade komma precis när Cecilia befann sig på toaletten.😊
Efter middagen slöt vi upp med Cecilias kompis från Finland för ytterligare några drinkar. Hon var här och firade sin jämna födelsedag med sin familj. Hennes man hade dock ställt upp och tagit barnen tillbaka till hotellet så att hon kunde fortsätta fira lite till. Det var ju trots allt hennes födelsedag och då vill man inte gå och lägga sig kl 22, inte när man befinner sig i London i alla fall😊
Det var en väldigt rolig kväll och eftersom jag inte behövde stiga upp tidigt följande morgon så beslöt jag mig för att ta bussen hem. Resan kanske tar 30 minuter längre än med tåg men man har mycket bättre utsikt.
I morgon ska jag gå på konstutställning, det är elever på Royal Academy of Arts som har sin årliga sommarutställning, något man haft utan uppehåll sedan 1769. Det ni😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...