22 juni 2023

Summer Exhibition 2023 på Royal Academy of Arts och spanskt till lunch

Trevlig midsommar på er! Jag antar att åtminstone Finland och Sverige är ganska stängt resten av veckan😊. Midsommarfirande är helt obekant för engelsmän (om de inte har turen att känna svenskar eller finnar) så man firar man inte alls. Det brukar dock samlas ett stort gäng nordbor bland annat i Hyde Park på midsommarafton. Sedan några år tillbaka får man dock inte arrangera midsommarfirande i parken längre (om man inte betalar multum), så istället försöker man få det att se ut som en tillfällighet att ett gäng nordbor med kransar på huvudet "råkar" breda ut sina picknickfiltar på samma ställe.😉

I dag hade jag en lugn dag när det kommer till jobb och jag tog tillfället i akt att åka in till stan och besöka sommarutställningen på Royal Academy of Arts. Sommarutställningen är världens äldsta öppna utställning, vilket innebär att vem som helst kan anmäla ett eller två alster för chansen att få hänga ut det/dem. Det här har man gjort varje år utan avbrott sedan 1769. I år fanns det 1 614 tavlor och skulpturer utställda och det var väldigt varierande kvalitet, även om de flesta var mycket bra.😊 Man kan också köpa de flesta av konstverken. 
Utställningen var väldigt populär när man såg på besökarantalet, och då måste man köpa biljett på förhand.
Jag gillade den stora variationen på konstverken.
Och som sagt, nivån på alstren varierade.
Tavlan här nere i mitten hade sålts för 1 000 pund. Jag tror jag ska skicka in ett bidrag nästa år😏
Den här gillade jag väldigt mycket, kallad "Crossing the street". Man måste stå lite på avstånd för att se att figurerna i mitten är en människa med hund. Den här gick för 36 750 pund. Det fanns alster för alla plånböcker.😊
Den här var söt, en skulptur täckt av godispapper.
Jag skulle gärna ha en av de här hemma, gillar både den böljande formen och färgen.
Den här samligen skulpturer hade något att göra med att man är uppkopplad hela tiden.
Ett annat imponerande konstverk tillverkat av kolfiber. Det ser lite ut som St Paul's Cathedral (vilket det kanske var).
När jag sett klart gick jag till Carnaby Street där en av mina favoritrestauranger ligger, Bar Kroketa, som bland annat gör otroligt goda spanska kroketter.
När jag kom hem jobbade jag undan några småprojekt, styrketränade överkroppen i 45 minuter framför en ny träningsvideo som jag hittade på YouTube och nu ska jag bara slappa. Steve jobbar kväll för näst sista gången innan han börjar sitt nya jobb på måndag. Han trivdes jättebra med sina kollegor och själva jobbet, men inte med lönen. Han var väldigt underbetald när man tänker på att han jobbade alla kvälls- och helgpass utan att få något extra, och när de inte ville höja hans lön så fick det vara. Jävla snåljåpar. Få se vem som ska ta hand om helgerna och kvällarna nu för hans 3 kollegor vägrar😀. På nya jobbet, som också är en skola, kommer han att arbeta som vaktmästare, så ingen sportplan så långt ögat når. Han behöver inte heller jobba kväll eller veckoslut och lönen är bra. Hoppas nu bara att han trivs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...