2 juni 2023

Hälsoundersökningar där vissa är mer motsträviga än andra

Hoppsan så är det fredag igen, men inte mig emot, för fredag är veckans bästa dag😊. 

I dag blev det inte så mycket jobbande på eftermiddagen, men däremot promenerande. Jag hade både ekokardiogramtest och fastsättning av en 7 dagars pulsmätare inbokad på sjukhuset i närheten, och eftersom vädret var fint så beslöt jag mig för att gå dit och tillbaka, en promenad på 45 minuter en väg. Jag har en lätt utvidgad aorta vid hjärtklaffen (släktfel) och det var ett par år sedan jag senast tog ekokardiogram, så kardiologen bokade ett nytt till mig när jag träffade honom förra hösten. När jag träffade honom så sa han att utvidgningen fortfarande befinner sig inom "normala gränser", men att det kan bara bra att kolla upp om något ändrats med jämna mellanrum. 

När jag satt hos honom passade jag också på att berätta att jag haft väldigt mycket hjärtklappningar de senaste åren, så då bokade han in 7 dagars pulsmätning också. Efter att jag träffade honom har dock hjärtklappningarna upphört nästan helt och jag har förstått, efter att ha läst i ett par Facebook-grupper om klimakteriet, att det är extremt vanligt under klimakteriet. Var och varannan kvinna i de här grupperna har trott att de håller på att få en hjärtinfarkt och testat allt man kan testa när det kommer till hjärtat utan att läkarna hittat några fel. Först när de börjat äta hormoner eller passerat klimakteriet har problemen försvunnit. Tänk att en minskad östrogenproduktion kan ställa till med så mycket elände för kvinnor.  Det skulle ha varit bra att känna till den detaljen när jag var i 45-årsåldern och det kändes som om hjärtat skulle hoppa ur bröstet.😏 Jag funderade lite på att avboka det testet men så tänkte jag att äsch, det kan nog vara bra.

Så, nu har jag tre elektroder med sladdar fastlimmade på strategiska ställen runt hjärtat och den här dosan som jag fäster på kläderna. 

När jag kom tillbaka till hemsoporna igen beslöt jag mig för att äta lunch på en av restaurangerna nära mig. Den här gatan är så mysig. De stängde den permanent för trafik för några år sedan och istället kan restauranger, barer och cafeer placera ut bord på gatan.
Sallad med bl.a. räkor, broccoli, rödbeta, fetaost, mums.
I går var det dags för Busens årliga kontroll och influensaspruta. Det var meningen att Steve skulle följa med, men han blev försenad från jobbet så det blev jag som fick försöka tvinga in Busen i buren och ta honom till veterinären. 

Han hade uppenbarligen fjolårets två besök (skyddet hann gå ut så vi fick börja om med två doser igen) tydligt i minnet, för genast jag tog fram buren sprang han under sängen och spjärnade sedan emot med alla fyra ben när jag skulle lyfta (trycka) in honom i buren. Han brukar aldrig vara så här omedgörlig och det krävdes fyra försök innan han äntligen satt där.
Sedan följde en 10 minuters promenad till veterinären under vilken han jamade högljutt.
Väl i undersökningsrummet fortsatte protesterna. När jag skulle ta ut honom ur buren fick veterinären hålla i buren medan jag försökte dra ut honom. Han var lika svår att få ut som att få in, och när han ännu en gång gled ur mitt grepp och försvann längst bak i buren var jag bara tvungen att ta en paus och skratta åt eländet😂. Han försökte inte riva eller fräsa utan spjärnade bara tyst emot. När vi ääääntligen fick ut honom låg han snällt på vågen och hon fick klämma och undersöka bäst hon ville, han reagerade inte ens på sprutan. När vi kunde gå hem igen lämnade vi säkert en halv kilo vinterpäls efter oss på mottagningen😁. Nå, nu är det gjort och det räcker förhoppningsvis ett år till nästa gång.😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...