30 augusti 2024

Fredag och förra helgen

Trevlig fredag på er alla! Jag sade till Steve i går att det kändes som om det precis varit söndag, så fort går dagarna. När jag skrivit till er ska jag gå och träna. I dag är det kardiodag, dvs. konditionsträning, men jag har inte bestämt mig ännu om jag ska träna hemma eller på gymmet. Senare blir det nog en utomhuspromenad också för att ta vara på det vackra sommarvädret som fortsätter här.

Nu lite om vad jag gjort i veckan, förutom jobb.

I onsdags träffade jag Angela och svenska Cecilia, som är här och ser till sitt hus i veckan, för lunch och drinkar på Borough Market. Innan middagen gick vi runt på marknaden och tog var sin drink på ett par ställen. Jag gillar verkligen stämningen på marknaden, men man ska undvika att åka dit på helgen eftersom den är fullspäckad av turister (såvida man inte gillar att trängas).

Restaurangen som vi besökte är en tämligen ny grekisk restaurang har jag för mig, Agora. Angela har varit dit en gång tidigare och det var hon som rekommenderade den. De har begränsad bokning så det är främst köande som gäller. De öppnade kl 17, vi kom dit 17.10 och då var restaurangen redan halvfull och vi hamnade att köa några minuter.

Maten serverades som smårätter och var väldigt god, speciellt dipperna (vi valde varm humous och spicy feta- och rostad paprikadipp) som serverades med antingen chips eller flatbread.
Andra rätter som vi valde var grillspett med lammfärs och griskött (som jag glömde fota:-)), feta- och melonsallad ...
... samt fyllda flatbreads som bakats i träeldad ugn. Flatbreadsen gillade jag personligen minst (lite smaklösa och mer bröd än fyllning), men alla rätterna var förmånliga och man blev mätt, så jag skulle gärna tänka mig att gå tillbaka. 
Förra fredagen följde jag med Steve som sällskap till Northampton, en timmes tågresa från London. Han skulle hämta en cykel som han köpt och medan han träffade säljaren så tog jag en sväng runt stan. Jag hade bara en timme på mig innan tåget tillbaka till London men hann ändå se lite. Summa summarum så var det en fin och ganska stor stad med många affärer. 
Enligt Google Maps skulle det finnas ett slott där men de enda jag såg var överbeväxta kullar, inte en enda murrest hittade jag.
På lördag kväll åkte Steve och jag in till Tooting Market för middag. Förra gången vi besökte marknaden såg vi en nyöppnad restaruang som lovade "brittisk gourmetmat". Eftersom vi redan bokat en annan restaurang till den lördagen beslöt vi oss för att gå dit nästa gång vi besökte marknaden.

Rätterna var väldigt vackra men de har en liten väg att gå innan man kan kalla dem gourmet. Steve beställde krabbsoppa till förrätt som han var väldigt nöjd med. Jag satsade på "krispig pork belly". Höjdpunkten på en "pork belly" är den krispiga svålen (gillar för övrigt fläsksvålar), men här fanns ingen svål kvar alls så det fanns inget krispigt alls i rätten.
Till förrätt valde jag kycklingballotine med tryffelfyllning och stekta grönsaker och pepparsås som var 

helt ok. Steve slog till på revbensspjäll som såg väldigt bra ut på tallriken, men när han började äta fanns det väldigt mycket senor och fläsk. När en av ägarna kom fram och frågade hur maten var så klagade Steve på köttet (det är sällan han klagar) och de tog genast bort hans huvudrätt på menyn. Innan ägaren kom fram och frågade var vi överrens om att vi nog inte skulle komma tillbaka, men eftersom han verkligen ville veta vad vi tyckte och han berättade att de fortfarande testar sig fram (de har inte ens FB-sida ännu), så beslöt vi att ge dem en chans till om typ 6 månader. Det skulle vi inte ha gjort om ägaren inte varit så engagerad.

 
Efter middagen slog vi oss ner på en annan restaurang/bar för några drinkar, vi var inte redo att åka hem än utan ville fortsätta njuta av den livliga atmosfären på marknaden.

Mmmm, Frozen Margarita.
Restaurangen bjöd även på live musik. Sångaren, som sjöng extremt bra, tog emot sångförslag.
Steve var lite seg på söndagen efter de tre glasen whiskey han drack efter middagen, medan jag släpade mig till gymmet för två gympass. Man känner sig alltid piggare och fräschare efter att man svettats lite.

Efter en snabb dusch tog jag bussen till Putney där jag skulle träffa Anna-Kaarin på söndagslunch på puben The Arab Boy.  Vi satt ute eftersom vädret var så vackert men vi behövde knappast trängas😏
Kycklingleverpaten som jag åt till förrätt var jättegod men ...
deras Sunday Roast var sisådär, lite tråkig med mycket segt fett i köttet. Roasten, och speciellt köttet jag åt söndagen före låg på en helt annan nivå. Den här puben är dock mycket bra på smårätter vilket är det jag normalt äter när jag är här. Det var dock jättekul att träffa Anna-Kaarin igen, vi har inte setts sen innan jag åkte till Finland.
Det är inte många veckor kvar nu innan jag åker till Bucharest, Rumänien, och det börjar bli dags att läsa igenom den tunna reseguiden som jag köpte för kanske en månad sedan😊

21 augusti 2024

Dagarna som gått

Tänk, det är redan onsdag, lillördag! Det är otroligt vad vardagarna går, fast så känns det inte på måndag😏

Jag har inte gjort så fasligt spännande saker hittills den här veckan, det har mest varit träning och jobb. På tisdag var jag på kontroll hos läkaren som opererade mig i maj. Eller kontroll och kontroll, hon frågade hur allt hade gått efter operationen och hur jag mådde. Jag berättade att allt var bra och att jag mådde 100 % bättre än före operationen och så var "audiensen" över.😏 Resan till sjukhuset och tillbaka samt väntan på att få komma in tog cirka 2 timmar och besöket 1 minut. Nå, nu är det avklarat och jag hoppas verkligen att problemen inte uppstår igen.

I söndags åkte Angela och jag till Teddington för lunch på puben King's Head. Vädret var helt fantastiskt och vi satt länge ute och njöt och åt.

Min terrin till förrätt och ...
eftersom det var söndag ... Sunday roast till huvudrätt. Köttet var det möraste jag någonsin ätit, jag behövde knappt tugga.
På lördagen styrde Steve och jag kosan till Tooting Market, igen, för middag på den franska restaurangen Bordelaise, igen😊. Det är så fantastisk stämning på marknaden på kvällarna.
Samma mat som förra gången, en leverparfait som smälte i munnen till förrätt ...
... och rumpstek med tillbehör till efterrätt. 
Innan restaurangen gick vi runt i de båda "marknadsbyggnaderna" (marknaden finns i två icke sammanlänkade byggnader) och passerade då en restaurang med "brittisk gourmetmat" som såg intressant ut så den tänkte vi testa nästa gång.

16 augusti 2024

Moco Museum och uppfräschning

Härligt, äntligen fredag, veckans bästa dag! Vädret är också helt fantastiskt, med temperaturer på mellan 22 och 25 och ska så vara de närmaste 10 dagarna enligt väderleksprognosen.

I dag hade jag en lite ledigare dag, så på förmiddagen åkte jag in till centrala London för ett besök på det nyöppnade konstmuseet Moco Museum som ligger ett stenkast från Marble Arch tunnelbanestation.

Här visas modern och graffitikonst från många kända konstnärer, däribland Banksy, Damien Hirst, Jeff Koons, Yayoi Kusama, Andy Warhol och många andra. Museet har tre våningar av både tavlor, skulpturer och ljusinstallationer.

Jeff Koons
Damien Hirst, som är känd för att göra konstverk som provocerar
Yayoi Kusama, en japansk kvinnlig konstnär som specialicerat sig på målningar och skulpturer med prickar. Jag har sett ett antal av hennes utställningar under åren och gillar dem.
En annan installation av Damien Hirst med piller i ett sjukhusskåp av spegelglas.
Den här exakta replikan av en Porsche 911 S Coupe från 1975 har skulpterats av Daniel Arsham i glasfiber med inslag av blå kalcit och kvarts.
Andy Warhol känner väl alla till, här ett coolt självporträtt ...
... Men även ett porträtt av drottning Elisabeth. 
Det fanns även en tavla av Pablo Picasso. Han måste ha varit extremt produktiv för jag vet inte hur många verk jag sett av honom på olika museer runt om i världen.😏
Monica Bonvicini
Hebru Brantley
Den här skulpturen var lite kul, "David-19" av Francesco Filiberto Tonarelli.😏
Ett verk av en annan japansk konstnär som är känd för sin pop-art-stil, Takashi Murakami.
Här var det färgglatt. 
Naturligtvis var även graffitikonstnären Banksy representerad med flera konstverk. Hans konstverk är geniala och både allvarliga och komiska på en och samma gång.
Minns inte vem som gjort den här installationen men kunde inte hålla mig från att "spegla mig" i den😊
Det fanns även tavlor av Robbie Williams, känd sångare, låtskrivare och tidigare medlem i pojkbandet Take That.
Verk av Chris Levine som är känd för sin kreativa användning av ljus (och färg). Här en mängd tavlor av drottning Elizabeth II (hon verkar vara ett populärt objekt bland konstnärer😊)
Och Elton John.
På bottenvåningen finns främst olika installationer. Det här hjärtat var coolt. När man ställde sig framför installationen blev man avbildad inne i hjärtat. Här är det jag (i mörk färg) täckt av mobilen framför mig (därför ljus färg)😁
Ljusrum.

Om ni har vägarna förbi så rekommenderar jag verkligen ett besök, museet var helt fantastiskt! Det fanns mycket utrymme att röra sig och ta foton som inte skymdes av andra besökare.

I går besökte jag en skönhetssalong inte långt från mig för att fräscha upp huden lite efter sommaren. Jag valde en behandling som heter Microdermabration som syftar till att förbättra hudens kvalitet genom en skonsam men effektiv mekanisk exfoliering med hudslipningsmunstycke och mikrokristaller. Jag brukar exfoliera huden hemma då och då, men den är naturligtvis inte lika effektiv som när man går till en salong. Jag har gjort den här behandlingen tidigare men borde gå mer regelbundet.
Efter behandlingen tog jag tåget till North Sheen för att se på när Steve spelade Bowls-match. Det var en partävling och som tur var vann de sin match så jag åkte inte dit i onödan😊.

Köpte blåbär i veckan och såg att de odlats i Ukraina. Jag tror aldrig jag har sett ukrainskodlade bär tidigare i affärer och kände att jag gjorde en god gärning när jag köpte dem och därigenom stödde deras jordbruk. Annars köper jag aldrig bär som odlats längre bort än Europa. När det står att bären odlats i Sydamerika eller Sydafrika (på vintern) slutar jag köpa dem tills de blir mer lokala igen.
När hettan var som värst i början av veckan låg Busen mest så här, eller framför fläkten😏

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...