11 juli 2018

Släktfest och segling

Så är det lillördag igen och Steve sitter som bäst på flyget tillbaka till London ... eller han sitter säkert redan på tunnelbanan😕.

I år fick han fint väder under sin finlandssemester med både sol och värme, inte som ifjol då det regnade, blåste och var +5 grader nästan varje dag😬
Vi har hunnit med en hel del under den här veckan ... t.ex. druckit Blue Arrow ...
och gått på Storsand för att se hur Miljöcentralens återställning av stranden fortsätter. När de stal stranden av byn för drygt 20 år sedan så bestämde de att den måste skyddas för att bevara diverse skalbaggar och "skrottar". Nu har de insett att deras "skydd" ledde till att antal insekter istället minskat ... förutom fästingar då kanske ... på grund av att allt höll på att växa igen. Så, nu får de satsa både pengar och energi för att återställa området till dess ursprungliga skick. Var har man hittat dessa experter????.

I maj harvade de igenom stranden för att avlägsna vassen, något de kommer att få göra flera gånger eftersom vass förökar sig via rötter som är mycket svåra att ta kål på.
Måndag kväll hade vi släktträff från morsans sida och vi kunde inte ha bett om bättre väder! Vi hade hyrt den största stugan av tre på det gamla glasbruket i Vexala. Stugan som vi hyrt för kvällen innehöll allt man kunde önska sig, till och med bastu, jaccuzzi och ett par grillar. Vi hade arrangerat knytkalas men grillarna kom väl till pass för att grilla köttet som vi hade med oss.
Steve gick inte många meter utan sin solhatt under semestern😁
Släktens yngsta älskade att leka och retas med den galna engelsmannen😀
Gubbarna beordrades till grillarna.
Det fanns hur många godsaker som helst att välja på. Jag hade bidragit med falsk potatissallad och Floridasallad.
Min moster Margit råkade fylla år samma dag och det skålade vi tjejer med lite bubbel.
Vi stannade kvar till efter kl. 23. Det fanns övernattningsmöjlighet för 4 personer eftersom vi hade stugan till kl 12 följande dag, men vi var alla nöjda med att åka hem och sova i våra egna sängar, borta bra men hemma bäst😃.
Igår, tisdag, dammade vi av farsans segelbåt och tog en tur ut ur viken; farsan, morsan, Magnus, Steve och jag. Det blev inget seglande ifjol eftersom farsan ännu höll på att återhämta sig från sin hjärtoperation på våren, men igår var det dags igen.
Vinden var perfekt även om vi fick kryssa ut.

Hatten på som vanligt😍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...