23 juli 2018

Sol och släkt

Det fina semestervädret fortsätter och detsamma gör mina dagliga besök till Storsand, man ska INTE befinna sig i en stad när det är så här varmt. Steve textade ikväll och berättade att det var 35 grader i London och att det kändes som att sitta i en bakugn. Här kan man iallafall kasta sig i bilen och 10 minuter senare befinna sig på stranden, lyx. Igår var min kompis Beatrice och jag dit på picknick och även om det var molnigt så var det skönt i luften och vattnet jätteljummet.
Det är inte många byar förunnade att ha en egen bybutik, men det har vi i Monäs och jag gör allt jag kan för att stödja den när jag är hemma. När min bror Magnus och jag såg att de sålde tryckta tygpåsar och T-shirts så köpte vi var sin påse. Alla Monäsbor som läser min blogg, åk genast till "båodin" imorgon och köp er egen t-shirt eller påse! Min faster, som bor i Haparanda, köpte också påsar till sina tre döttrar när hon och en del av familjen var på besök förra veckan, så nu kommer Monäsboden att få reklam i tre svenska städer😊
Ett besök på Monäsrodden är ett stående inslag i min sommarsemester. I år var det dock ynkligt med vind, speciellt den första timmen av tävlingen, och de som inte hade åror kom varken framåt eller bakåt:-) Det började dock blåsa lite mer en halv timme efter starten så de som suttit och skvalpat vid startlinjen kunde äntligen börja "tävla".
En obligatorisk punkt under Monäsrodden är att äta laxsoppa. Mums.
Min farbror Stig och hans fru hade kommit till seglatsen från Vasa och när morsan och farsan, som arbetat som funktionärer, kom hem så drack vi alla kaffe på altanen. Min kusin Kristian från Jakobstad kom också hit en sväng med sina döttrar så det blev en riktig släktträff. Vi bor alla lite utspridda så det är väldigt kul att vi kan mötas upp på det här viset.

Till grillmiddagen på kvällen provade vi GW Perssons "röda" som min kusin Moas pojkvän tagit med sig. Den fick med beröm godkänt ... synd bara att man inte kan köpa den i Finland😒.
Det är inte helt fel med en stor balkong och ett stort matbord när vi är många, alla ryms😊. När min faster med familj hälsar på äter vi alltid lunch och middag tillsammans och efter många års träning så fungerar matlagningen och dukningen som ett väloljat maskineri, ingen stress, bara goda måltider och intressanta diskussioner😊
Solnedgång och sjötöcken.
Naturligtvis hann vi dricka Blue Arrow också😋

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...