20 mars 2021

En vanlig nedstängningsvecka

Hej på er! Hoppas allt är bra, har ni fått vaccinet ännu?😉 Det är typ det första människor frågar av varandra när de träffas här, och vilken sort naturligtvis, så ospännande är våra liv nuförtiden😀.

Här i UK har vaccinationsturen nu kommit till 50+-are så det går fortsättningsvis undan, men så har de inte haft några uppehåll i vaccinationerna heller varje gång en ovanlig bieffekt dyker upp, nu senast blodpropp och blödning som ca 20-25 personer av 20 miljoner AZ-vaccinerade av drabbats av. Det är väl bra att det kollas upp men jag kan inte se paniken. Det är många, många fler som får blodproppar av t.ex. P-piller och blodtrycksmedicin varje år, men man ser inga svarta rubriker om dem. Det är uppenbarligen OK😐. Dessutom är en av bieffekterna av Covid också blodpropp. Under en coronainfektion levrar sig blodet lättare än normalt och blir man då sängliggande en längre tid och inte rör på sig (hur många orkar gå på promenader när man är sjuk), ökar risken att få blodpropp.

Det om det. Nu är det lördag igen och efterrätten till kvällens coronamiddag förbereds i ugnen. Steve har åkt på talko till sin bowls-klubb för att förbereda klubben och spelplanen inför säsongen. Man får utföra arbeten som dessa under nedstängningen, men med tanke på medelåldern i bowls-klubbar så har säkert 99 % av medlemmarna fått åtminstone sin första vaccindos😀.

Jag har haft en fullspäckad arbetsvecka men hunnit både träna och promenera när vädret tillåtit. Man får helt enkelt ta sig tid så att man inte blir alldeles försoffad. Det är så fint när träden blommar, speciellt magnoliaträden.
På torsdag beställde jag hem srilankansk mat, igen, men det är sååå gott ... och kryddstarkt😛. Dessutom är portionerna så stora att det räcker till två dagar
I går gick jag runt stadsdelen Barnes med en kompis. Här skulle jag kunna bo, husen och omgivningen är otroligt vackra. Det finns också en svensk mataffär här och till och med en svensk skola.

Vi köpte med oss takeaway-kaffe till promenaden och det såg inte bättre ut än att caféet också var svenskt😊

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...