21 mars 2021

Söndagslättja och lördagsmiddag

Hej, hej, hoppas ni har det bra. Steve är ute och träffar en kompis medan jag har tränat, promenerat, pusslat, ätit rester och jobbat lite. Jag tycker det är väldigt skönt med egentid, speciellt när vi båda är hemma nu 24/7, och Steve tycker nog samma sak😊
I går var det coronamiddag som vanligt och här kommer menyn😋. Kvällens fördrink var en härligt fräsch Green Spritzer 

1 drink

5 cl vodka
3 cl koncentrerad flädersaft
Is
3 cl färskpressad limejuice
Sprite Zero eller 7 Up
Gurka

Ta fram ett glas gärna ett highball. Fyll shakern med is, flädersaft, limejuice och vodka. Skaka och häll upp i glaset. Toppa med Sprite Zero/7 Up och skivad gurka.

Nästa rätt på menyn var musslor i grädd- och vitvinssås. Vi hade verkligen tur med de här musslorna för precis alla öppnade sig, dvs. de var fräscha.
Till huvudrätt blev det en gammal goding, lågkolhydratslasagne. Det blev sedan lasagne till både lunch och middag i dag. Älskar rester.
Middagen avslutades med Pepparkaksbrûlée. Steve åt sin med bränt socker medan jag avstod.

3 portioner

Ingredienser
4 dl grädde
0,25 tsk vaniljpulver
2 tsk pepparkakskryddor *
1 msk valfri sötning
4 st äggulor

Gör så här
Koka upp grädden tillsammans med vanilj och sötning.
Vispa sedan ner den varma vaniljgrädden i äggulan, lite i taget.
Häll upp i 3 små ugnssäkra former som du sedan ställer i en form med höga kanter som du fyller med kokande vatten. Detta för att krämen ska tillagas skonsamt och bli krämig och god.
Grädda i 180 graders ugn i 30 minuter. Låt sedan svalna. Avnjutes antingen ljummen eller kall gärna.

* eller blanda lika av kanel, ingefära och nejlika.
I morgon får jag börja fundera på nästa lördags middag.😋
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...