29 mars 2021

Försmak av sommaren

Glad måndag på er, hoppas ni hade en fin helg! Här har vi haft en alldeles fantastisk dag; klarblå himmel och 19 grader. Det kändes ovant att gå ut och promenera i endast T-shirt och college tröja, som jag till och med fick ta av mig efter ett tag. I morgon och övermorgon ska det bli hela 23 grader tills det börjar sjunka igen till 11 på fredag😏. I morgon ska jag också på lunch hos en kompis som har trädgård, så vädret kunde inte bli mer perfekt. Kanske man till och med får lite färg under de här fina dagarna, man blir snabbt solbränd i England har jag märkt.😎

Just nu blommar träd och buskar som allra mest och det är rena färgexplosionen; rosa, vitt, gult ...

Covidmiddagarna fortsätter ännu ett par veckor och det här drack och åt vi i lördags.

Vi började med en cocktail som heter Ross sour. Jag gillar verkligen drinkar med äggvita, de blir så fluffiga i konsistensen.

1 cocktail

Ingredienser
5 cl gin
2 cl aperol
2 cl grenadine
3  cl citron
1 äggvita
is

Gör så här
Lägg alla ingredienser utom is i en shaker och skaka hårt. Lägg i lite is och skaka kraftigt tills shakern blivit kall. Häll upp i martiniglas.
Till förrätt gjorde jag räkmackor på LCHF-bröd vars recept jag hittade här. Jag glömde helt bort det kokta ägget såg jag nu😮

Ostbröd (10 bröd)

Ingredienser
4 ägg
100 g naturell färskost (Philadelphiaost)
1,5 msk psylliumfröskal (t.ex. Psyllium Husk)
2 tsk bakpulver
2 msk chiafrön
5 dl riven ost
Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt

Gör så här
Sätt ugnen på 200 C.
Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.

Kombinationen ostbröd och räkor var perfekt!
Till huvudrätt blev det Crack chicken à la LCHF med recept från den här bloggen.

6 portioner

Ingredienser
900 g kycklingbröstfiléer (eller 1 grillad kyckling)
300 g färskost
2 msk örtagårdskrydda (ranch)
1 tsk salt
140 g bacon, skuren i mindre bitar
110 g cheddarost
2 msk färsk gräslök, hackad
¼ tsk mald svartpeppar
Vatten för att späda ut blandningen lite

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Ta bort köttet och skinnet från en grillad kyckling. Dra sedan isär köttet med hjälp av två gafflar.
Blanda kycklingen med örtagårdskryddan, salt, färskost, hälften av osten och cirka 2 dl vatten. Lägg i ugnsform. Stek baconet. Strö över resten av osten och det stekta baconet.
Tillaga i ugnen i 15 minuter eller tills osten har smält. Garnera med hackad gräslök och svartpeppar. Vi åt gratängen med stekt blomkålsris.
Till efterrätt blev det den här gamla godingen, Citronmousse med lemoncurd och mandelcrunch. Mums, mums, mums😋. Det är ett säkert tecken att Steve gillar något när han frågar om det finns mer av någon rätt (med meningen att han kan äta det dagen efter också). Han ställde frågan efter både huvudrätten och efterrätten😊
Det var den helgen det. Förutom tisdagens lunch så lär inte veckan bli alltför spännande. Alla butiker, pubar och restauranger är fortfarande stängda fram till 12 april. Därefter får pubar och restauranger servera mat ... utomhus, så man får hoppas på bra väder då.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...