12 mars 2021

Fredagsmys

Glad fredag på er! Så är äntligen veckans bästa dag här och man har två lediga dagar att se fram emot. 

Jag steg upp redan klockan 7 i morse då jag behövde avsluta och skicka iväg ett projekt senast kl. 12 och klämma in ett träningspass innan jag skulle träffa en kompis i Richmond för en promenad längs Themsen. Vi gick ner till Themsen längs en av mina favoritgator. Jag skulle gärna bo i en av dessa stugor, och en extra stjärna för puben i slutet av gatan😊 Jag har ätit där några gånger och maten är riktigt god.
När vi kom ner till vattnet upptäckte vi att det var ordentligt högvatten ...
... och det var omöjligt att ta sig torrskodd över visa delar av promenaden. Det var bara att gå tillbaka och ta en annan väg för att komma till den del som ligger högre upp. 

Vädret var lite blåsigt och omväxlande soligt och molnigt, men det var härligt att få socialisera lite. 
När jag steg av tåget gick jag direkt till mataffären och köpte ingredienser för morgondagens covidmiddag samt kvällsmat. Jag har snöat in mig på den lite annorlunda tonfiskpizzan så det fick bli en sån igen.
I dag fick jag min leverans av supersalt salmiak som jag beställde från en brittisk webbsajt som heter The Liquorice Heaven. Leveransen tog bara två dagar. Jag är inget större fan av lakrits eller svag saltlakrits utan det ska vara äkta salmiak som får en att grina och de här två uppfyller kravet med råge😖. Svenskjävlarna har jag ätit tidigare men Chokade Svenskjävlar var en ny upplevelse. Jag tycker båda är jättegoda, men Steve grinade illa när han smakade så jag behöver inte oroa mig för att han ska tömma burkarna😀. Det är ingen risk för att jag ska äta upp allt på ett par dagar heller för de är extremt salta, perfekt om man äter lågkolhydratkost men känner ett sug efter salmiak då och då, en bit räcker😋

Steve och jag har ju fastnat för en Star Wars-serie på Disney+ och speciellt den lilla yodan är väldigt lyckad. Om Busen skulle ha varit utan päls och grön hade han passat perfekt i rollen😂 Han var inte alltför glad när jag retades med honom men stod ut i förhoppning om att jag skulle belöna honom med kattgodis efteråt.
I morgon är det covidmiddag igen och menyn har varit klar sedan i måndags.

Innan jag åkte i väg för att träffa min kompis fick dessutom Steve i uppdrag att dammsuga och moppa golvet, så nu är allt rent och fräscht inför helgen. Eftersom golvet är katthårsfritt så tror jag att jag ska passa på och testa min nya pusselmatta i morgon. Det är för det mesta väldigt terapeutiskt att sitta och pussla ... förutom när Busen försöker dyka in i pusslet som en torped. Han kan vara väldigt envis när han sätter den sidan till😣

2 kommentarer:

  1. Hi

    Andrew here from liquorice Heaven. I've just seen this blog. Thank you for giving us a mention! Funnily enough, I started a keto diet about 6 weeks ago so I'm in a similar situation - it is not helpful when it comes to taste testing liquorice! (It is one of the main perks of the job).

    Nice to see fresh photos of that part of London - I used to live that way until a few years ago (Osterley / Kew)

    Kind regards
    Andrew

    SvaraRadera
  2. Hi Andrew,
    Great hearing from you:-) I have been eating Keto for about 10 years now and I have never eaten so much good food as I have done on that, it can never not go wrong with butter, cream and meat:-D. The only "crawing" I have is super salty liquorice, Finnish as I am, but there is a limit how much you can have have in one go so it is impossible to go overboard:-D. I really love South West London and the Thames, it is so beautiful.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...