28 juni 2021

Midsommar i dagarna tre

Hej på er, hoppas ni överlevde midsommaren med levern i behåll😉. Jag hade program alla tre dagar så nu blir det att ta det lugnt några dagar, men kul har det varit😊

I går åkte jag, Angela och Anna-Kaarin ut till Sussie som bor ute på landet i nordvästra London. Det tar dock endast 30 minuter för henne att köra in till centrala London, så det är kort väg från landet till 10-miljonersstaden.

Sussie har kennel, mest labradorer i alla färger, men även 5 corgier (drottning Elisabeths favoritras) och en jack russel terrier, sammanlagt 17 hundar. Vi hade alla sett fram emot att se hennes hundar och de var så otroligt fina, inte förvånande att hon vinner en massa priser på utställningar. Tre av corgierna och terriern fick springa fritt när vi var där, men labradorerna fick hålla sig i sina burar. Det var nog säkrast, för annars hade nog den fantastiska midsommarlunchen som vi åt försvunnit innan vi hunnit lyfta besticken ... corgier däremot har för korta ben för att kunna hoppa upp på stolar och bord😀
Hennes fina hus.
Förutom hundar så har hon 100 köttkor, 50 hästar (och 3 åsnor), som dock inte är hennes utan folk har dem på bete hos henne, och några hönor. Dessutom odlar hon hö som hon säljer och arbetar som domare på hundutställningar. Snacka om energi, jag är väldigt imponerad.😅
De flesta hästarna hade sådana här "mössor" som skydd mot flugor. De är dock förskonade från bromsar och mygg i den här delen av  landet vad jag har sett.
Corgier är verkligen söta, som taxar men med mer päls😁
Dom här skulle gärna ha velat smaka lite av midsommarmaten😀
På lördag hade Cecilia, Björn, Steve och jag planerat att fira midsommar med en BBQ i en park mitt i London. När Cecilia och Björn anlände till parken upptäckte de dock att det var ett tillfälligt grillförbud i parken pga Corona. Myndigheter använder Corona som ursäkt för allt nuförtiden ... förutom när det är fotboll, då är det fritt fram att samlas i tusental😒.

Nå, vi beslöt oss i alla fall för att äta "förrätterna" i parken eftersom vädret var så skönt och sedan ta taxi till Cecilia och Björn för huvudrätt och efterrätt😊.
Till huvudrätt blev det olika stekta korvar, köttstycken och olika tillbehör. Vi åt så magen stod ut i alla fyra hörn men åh så gott det var😋. Eftersom Steve skulle upp tidigt följande morgon för att jobba så blev det inte alltför sent, men det blev ett väldigt lyckat midsommarfirande trots att vi inte fick använda våra engångsgrillar den här gången. Vi bestämde dock att "We'll be back" efter semestern.
Steve hade gått "wild and crazy" hos slaktaren och köpt korvar med flera olika smaksättningar.
Mmmm, perfekt tillagade stekar.
Som tillbehör åt vi bl.a. ostfyllda svampar, floridasallad, padrone peppar och bland annat picklad lök som Cecilia gjort själv.
Och så har jag då kommit fram till fredagen och Maries, Angelas och mitt "midsommarfirande" på den engelska puben The Brogue som dock serverar belgisk mat. Det var Angela som tipsade om puben och det var ett mycket bra val. 

När alla var på plats började vi med att beställa var sin Margarita.

Jag gillar de här tre bilderna. Angela orkade bara posera för en bild innan hon tar en slurk medan vi andra knappt blinkar😂



Maten var verkligen god, och förrätten jag valde, sallad med gravad lax och kräftor, skulle verkligen passa som midsommarrätt. 
Till huvudrätt valde jag en mer höstaktig köttgryta med stomp, som är mos på kålrot, morot och palsternacka, men åh så gott det var.
Vi satt länge och pratade efter maten, så när jag äntligen kom hem var klockan nästan 12, men då tog resan hem 45 minuter med tåg och buss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...