3 juli 2021

Middag i Soho och dagens aktiviteter

Trevlig lördag på er! Jag var uppe med tuppen för min dansklass. När klockan blev över 8.15 och ingen instruktör hade visat sig gick en av oss till receptionen för att kolla om de visste var han höll hus. Det visade sig då att han tvingats annullera klassen, bittert när jag kunnat sova en timme eller två till😒.

När jag kom hem igen åt jag frukost och vilade en timme, tror till och med att jag slumrade till en stund😏. I eftermiddag har jag dammsugit och bokat mitt antigentest till torsdag. Man måste ha ett giltigt coronatest för att få gå ombord på flyg till Finland. Jag åker till Finland i tre veckor på söndag och testet får vara högst 72 timmar gammalt. Man kan ju tycka att de borde sluta med sina testkrav om man fått båda sina vaccindoser. Tur i alla fall att de inte kräver ett PCR-test för de är svindyra. Man kan beställa hem tester också men då måsta man ta det framför en sjukvårdare via videolänk (detta är något som Finland kräver och gäller inte alla länder) och det tycker jag är lite väl omständligt. Jag letade istället upp en plats här i närheten där de tar testet på plats OCH som man kan gå och "trakassera" om de inte skickar resultatet i tid😀. Det verkar ske alltför ofta att folk betalar för testerna online och sedan får de inte testerna hemskickade, eller så kommer inte resultaten i tid och de måste panikboka nya.

I kväll ska Steve och jag åka till Balham, inte alltför långt från oss, för middag. Restaurangen vi ska besöka heter Heidi och är en systerrestaurang till min favorit Hannah i Clapham Junction, men har lite annorlunda meny.😋

I går träffade jag Mia på middag på restaurangen Sussex Restaurang i Soho. Maten var helt ok, men den kostade mer än den smakade, men det är väl sånt man kan förvänta sig när man äter i turisternas högborg😏

Kalvcarpaccio till förrätt
Stekt pärlhönsböst med tillbehör och "potatiskaka" till huvudrätt. Jag åt nästan ingenting av potatisen, den var för al dente, eller halvrå😐.

De har stängt många av gatorna för trafik i Soho, så att restauranger ska kunna ha uteservering och tjäna in åtminstone lite av de inkomster de gick miste om under nedstängningen. En jättebra ide som jag tycker de gott kan behålla, avstånden är så korta ändå i Soho att man enkelt kan promenera från ett ställe till ett annat. 
China town
Ha en riktigt härlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...