27 juli 2012

Dåligt med sömn och en perfekt dag

Inatt kom jag ihåg varför jag helst inte sover med husdjur i sängen. När jag igår kväll kom för att lägga mig hade Elvis redan bäddat ner sig på "sin" halva av dubbelsängen. Jag somnade ganska omgående men vaknade några timmar senare av att någon gick över mina ben, det var Elvis som uppenbarligen fått för sig att min sida var mycket bättre än hans och beslutat sig för att lägga sig på mina fötter. För mig som inte ens kan sova om Steve nuddar vid min arm, het som ett element som han är, fick helt enkelt flytta på mig (hade inte hjärta att flytta på Elvis). Resten av natten låg jag diagonalt över sängen och jag kan ju säga att jag sovit bättre. Elvis däremot sov som en klubbad säl.


Idag har det varit ännu en fantastiskt fin dag. Efter frukosten åkte morsan och jag till Larsmo för att köpa några kilo "Nisses biffar" till på söndag när min bror Magnus tyska flickvän och hennes föräldrar kommer hit. De har hyrt husbil i Helsingfors och kommer att besöka olika ställen på väg upp. Det är första gången som Sonjas och våra föräldrar träffas men det lär nog tyvärr inte bli alltför intensiva diskussioner eftersom mina föräldrar inte är några hejare på engelska, och ännu mindre på tyska, och detsamma gäller Sonjas föräldrar. Nå Sonja, och till viss mån Magnus, får väl fungera som översättare. Jag har studerat tyska i 7 år men aldrig behövt använda den så mina kunskaper är minst sagt rostiga. Ett "Willkommen" lär jag väl kunna kläcka ur mig iallafall.


När vi fått våra biffar tog vi en avstickare till Sia-glasskiosken i Jakobstad för jag bara måste få min sista injektion pepparkaksglass. Jag tog också en boll med saltlakris och hallon, en fantastisk kombination det också,
Ikväll inleddes Monäsrodden med ett litet kvällsevenemang i byn. Man kunde bland annat ta ta en liten segeltur med "byabåten".
Jag promenerade emellertid hem efter ett par timmar då jag tröttnat på att småfrysa och bli biten av myggor. Imorgon går segel- och roddtävlingarna (endast hembyggda träbåtar av gammal modell får delta) av stapeln och arrangörerna väntar sig flera tusen besökare tack vare att det utlovats soligt och varmt väder. Det kommer jag naturligtvis att besöka.
Sundet visade sig från sin vackraste sida.
Mina föräldrars hus omgivet av smaragdgrönt gräs. Jag fortsatte gräsklippningen idag och klippte alla plättar som kunde klippas med gräsklipparen. Nu är tomten i tipptopp inför morgonens byahändelse och besöket på söndag.
Snart börjar invigningen av OS i London. Trots att jag inte är sådär jätteintresserad så tänker jag nog se på det med ett öga.

2 kommentarer:

  1. Roligt att läsa om Österbotten och också om London förstås! Kan tipsa om en riktigt god laxpizza på Strandcampingen i Larsmo om ni har vägarna förbi. (Strandis) Ha en fortsatt trevlig sommar!

    SvaraRadera
  2. Oj, laxpizza, det är en ovanlig kombination men låter hur gott som helst. Det borde man prova nästa gång vi har vägarna förbi på väg till Pias Livs för att köpa Nisses biffar:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...