9 juli 2012

Jobb och rippning

En ganska vanlig måndag med jobb, gym och jobb. Jag har också bantat ner min inkorg till 21 e-postmeddelanden och det är minimalt för tillfället tills jag får svar på några av dem. Sköööönt. Imorgon, om jag hinner, kanske jag ska försöka mig på att deklarera för första gången som egenföretagare. Jag behöver inte göra det förrän januari nästa år men jag gör hellre 6 månader än 12 eftersom det är första gången jag gör den online.

Dagens måltider bestod av min nya favorit, wrapp med mozzarella och pesto. Till middag blev det stekt korv med gräddstuvad vitkål och spenat.
Största delen av kvällen har jag försökt överföra musik från min dator till mobilen. Det var naturligtvis inte så lätt som man skulle ha trott. Tacka gud för Google säger jag bara. När det inte räckte med att ansluta en USB-kabel från mobilen till datorn fick jag börja söka info på nätet. Där fick jag reda på att jag måste ladda ner en Samsung-app som heter Kies på datorn. Det gick med andra försöket. Sedan blev det en massa "trial and error" innan jag fattade hur jag skulle få musiken över till rätt fil på datorn och vidare till telefonen, samtidigt som jag lärde mig ett nytt ord, nämlingen "rippning". Jag fick också googla det ordet eftersom jag uppmanades "rippa min CD"???. Enligt wikipedia är det att "läsa in ett original (inte nödvändigtvis ett ursprungsoriginal) från tex CD eller DVD etc till datorn/mobilen". Efter ett par timmar hade jag lyckats överföra tre musik-CD till telefonen och jag är mäkta stolt över mig själv. Nu kan jag inte skylla på att jag inte har bra musik i hörlurarna när jag går på promenad eller joggingtur hemma i Finland (och använder det som orsak att ta en kortare runda:-).

Imorgon ska jag träffa min kompis Carola på middag i Wimledon. Har inte träffat henne sen Eurovisionschlagerfestivalen i maj. Tiden flyger iväg och med två små barn och en make som både studerar och jobbar så är det inte så lätt för henna att komma ifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...