30 juni 2014

Vilodag och middag på Criterion

Trevlig måndag kväll på er alla. Jag är just tillbaka efter en runda till gymet, som blev bokstavligen till en runda. Jag hade tänkt gå på Zumban men gick för säkerhets skull till receptionen och frågade om instruktören, Lia, skulle dra den. Tjejen i respan berättade då att hon är sjuk och kommer nog inte tillbaka på ett tag och att det skulle bli en ersättare istället. Ersättarna brukar sällan vara bra och det finns inget värre än att gå på en timmes lektion och vara uttråkad in till döden. Många brukar sticka därifrån mitt i passet men det tycker jag är dålig stil så jag brukar hålla ut. Så, när jag fick höra att Lia inte skulle instruera så tackade jag för mig och gick hem igen. Ganska skönt med en ledig dag från gymet trots allt eftersom jag går mer eller mindre varje dag, ibland två eller tre gånger per dag.

Idag var det massagedag igen och strax efter lunchen promenerade jag in till Putney för att bli lite mörbultad. Det var emellertid inte så plågsamt idag för jag hade en som var lite mjukare i nyporna:-)

Kvällens middag blev en av mina favoriter, stekt lök och kycklinglever med en skvätt grädde. Till det åt jag ett fantastiskt grön broccolimos och egenrörda lingon som bara är sötade med en aning sötningsmedel.
Här kommer lite foton från i lördags. Jag hade slagit på stort och tagit på mig i min nya klänning från H&M som är längre där bak. Jag gillar den designen, både på tröjor och klänningar/kjolar.
Ett par armband från min stora samling, Kalevala med tre länkar, en med rosa sötvattenpärlor och två med silver samt ett blandat armband med trä, silver och pärlor från Hultqvist.
Vi tog tåget och tunnelbanan in till Piccadilly Circus och restaurangen där vi skulle äta, Criterion, låg bokstavligen 30 sekunders promenad därifrån.

Så här såg det ut när vi kom in i restaurangen som är i princip ett stort rum. Taket består av guldmosaik och var precis lika vackert som jag läst. Nära ingången satt en kvinna och spelade piano och sjöng.
Närbild av taket.
Baren.
Vi behövde bara vänta ca 10 minuter på vårt bord och när vi satt oss frågade servitrisen om vi ville ha vår champagne-cocktail som ingick i vår deal. Absolut, svarade vi:-). Vi fick en brödkorg med tre olika bröd och jättegult smör. Jag äter myyyyyycket sällan bröd och endast om det är lite annorlunda, så den här gången smakade jag en bit foccaccia samt det vita som var otroligt saftigt. På brödet satte jag en matsked smör. Steve slukade resten och även påfyllningen:-). Han hade nästan inte ätit något på hela dagen så han var vrålhungrig.
När vi fick vår förrätt hade vår cocktail fortfarande inte anlänt så vi fortsatte på vår kanna vatten. Jag hade läst i recensionerna att servicen har en tendens att vara långsam och brydde mig därför inte om att beställa vin om det ändå skulle komma först till efterrätten. Vi ville se hur länge det skulle ta innan vi fick våra fördrinkar först.

Steve och jag beställde båda gravad lax med citronmousse och rågbröd till förrätt. Den var god men inte lika välgravad som hemma, de är alltid så rädda för att salta laxen i det här landet.

När en servitris en stund senare kom för att hämta våra tallrikar hade jag fått nog och påminde henne om att vi ännu inte fått våra drinkar. Hon ursäktade sig och lovade ordna saken. Ca 10 min senare kom vår "huvudservitör" till bordet och bad så hemskt mycket om ursäkt och sade att vi kommer att få var sin gratis champagne-cocktail som plåster på såret. Då blev vi genast på gott humör igen:-D
Till huvudrätt blev det mera lax, den här gången på någon slags rotsakspure, stekta grönsaker och en guldgul sås. Mycket gott.
Samtidigt som vi avslutade våra huvudrätter anlände våra cocktails. De var inte dumma alls, champagne smaksatt med någon slags körsbärslikör.
Eftersom jag tillät mig lite kolhydrater ikväll så beställde jag en mörkchoklapaj med körsbär till efterrätt som formligen smälte i munnen, så otroligt god.
När vi ätit, druckit vår andra cocktail och betalat gick vi för en sängfösare gick vi till en fransk restaurang nära Charing Cross, Les Deux Salons. Jag har ätit där ett par gånger men man kan också gå dit för bara en drink i deras lilla bar som är ganska likt ett vardagsrum. Vi beställde en flaska av husets röda vin som var så "husets" att det inte ens fanns etikett på flaskan. Efter den livliga Criterion var det ganska skönt att sitta och slappa vid fönstret i den lilla baren.
Restaurangen sett från övervåningen.
När vi druckit upp tog vi bussen hem. Vi hade en chaufför som inte var rädd för att gasa så ca 30 minuter senare var vi hemma.

2 kommentarer:

  1. Mr Ramsay hade nog haft ett och annat att påpeka om Criterions service, kan jag tänka mig. Jag blir också frustrerad över långsam service och att saker och ting glöms bort, det sänker betyget på stället man besöker.
    Men den andra restaurangen ni besökte låter lockande, den skulle jag kunna tänka mig att äta på nån gång, ska lägga den bakom örat...

    SvaraRadera
  2. Och då var de snabbare och mer effektivare än vad jag läst i kommentarerna på Tripadvisor så kanske de har ryckt upp sig. Baby steps:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...