15 november 2015

Jazz och engelsk söndagslunch

Vi har haft en härligt ljummen dag här i London idag. När jag kom ut ur huset i morse för att gå till gymmet slog ljumma vindar mot ansiktet istället för förväntade kalla. Härligt.

Vid tvåtiden gick vi till puben Cat's Back för Sunday Roast ... hade vi planerat iallafall. Jag har inte ätit SR på månader så jag var sugen på det trots att jag får ge typ hälften till Steve då hälften av portionen består av kolhydrater:-). På väg dit såg vi att lokala puben The Armoury hade börjat med carvery igen, och urbilligt dessutom, £6,50! Vi trodde att den skulle vara förvunnen för evigt när puben bytte ledning för några månader sedan till ett par ryssar. De är ju inte precis experter på engelsk mat.

Vi beslöt oss för att prova. Man kunde välja mellan biff, gris och kalkon men vi tog båda biff och fick två tjocka skivor, sedan fick man ta hur mycket grönsaker, yorkshire-pudding och korv som helst. Köttet var jättegott och resten av maten också, definitivt värt £6,50. Vi borde gå dit varje söndag nu tills de slutar med erbjudandet:-)
Som jag skrev på Facebook igår så deltog Sofia och jag i ett jazzevenemang i Tooting som hette "The Street". Tanken med evenemanget var att ta jazz- och soulmusik ut till förstäderna genom olika lokala och internationella förmågor som uppträder på olika ställen. Den här helgen stod turen till Wandsworth Borough, mest på puben Graveney & Meadow. Allt var dessutom gratis. Sofia och jag hade turen att få ett jättebra bord så vi stannade på puben under alla uppträdanden. Det regnade dessutom mer eller mindre hela eftermiddagen så vi hade inte bråttom ut.

En amerikansk R& B-sångerska, Liv Warfield och hennes gitarrist, uppträdde två gånger till allas glädje. Hon har bland annat sjungit med Prince och man märkte genast att hon var proffs. Jag skulle ha kunnat lyssna till henne hela kvällen för hon var verkligen enastående!!
Vi beställde en flaska vin och mat mellan uppträdandena.
Var sugen på engelsk frukost som är både fett och gott.
Dagens andra uppträdande var ett lokalt jazzband som hette Fuzion (vad är det med z i bandnamn?!). Var som natt och dag mellan Liv Warfield och hennes gitarrist och det här bandet. Förutom saxofonisten så följde de två andra bandmedlemmarna sina notblad slaviskt vilket fick det att låta som om de spelade olika låtar.
Därefter föjde ett band som bestod av en kille från england och två från Ghana. De spelade också på olika ghanianska instrument.
Selfie när jag äntligen hittade en stor spegel. Note to self, stäng toalettdörren innan jag tar foto:-). Köpte den mörkgrå snedskurna tröjan på Zara i fredags. Är mycket nöjd med den.
Kvällens sista musiker var en kille som hette Arun Ghosh med band som enligt informationen i programmet verkar vara väldigt känd inom jazzkretsar.
Det var ett riktigt välarrangerat evenemang och speciellt sångerskan imponerade, det skulle ha fått vara fler som sjöng. Nästa veckoslut hålls motvarande arrangemang i Kingston.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...