12 november 2015

Huevos rancheros med köttfärs

Det är länge sedan jag satt upp ett recept så här ska ni få ett på en rätt som jag gjort ett par gånger nu och tycker är så otroligt gott, vacker är den dessutom. Rätten heter Huevos rancheros och är en mexikansk frukost som består av ägg pocherade i en enkel tomatsås med chili. Jag satte också till stekt köttfärs och plötsligt fick jag en mättande lunch och middag. Jag hittade originalreceptet på den här vackra LCHF-bloggen. Receptet nedanför bilderna som vanligt.
Huevos rancheros
4 portioner

2 charlottenlökar
2 vitlöksklyftor
250 g köttfärs (jag tog fläskfärs)
1 burk krossad tomat
salt, peppar
torkad chili
torkad oregano
5 ägg
Färsk koriander

Stek hackad lök och vitlöksklyftor tills de blir mjuka. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är brun. Salta och peppra. Tillsätt torkad chili, efter smak (ca 1 tsk eller mer), och 1 msk torkad oregano. Gör små gropar i såsen och knäck i 5 ägg. Lått puttra på medelhög värme tills vitan har stelnat, ca 30 minuter. Hacka koriandern och strö över. Jag åt med riven ost och avocado.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...