21 november 2015

Jul i stugan och intensiv vecka

Nu har kölden anlänt till London och det nästan biter i kinderna, som det kan göra när det är 7 grader:-). Steve ska ut med sina kompisar ikväll och jag ser fram emot en skön hemmakväll i stugvärmen med tända ljus. Jag har också tjuvstartat med julpyntandet och satte upp Nykarleby-stjärnan och ljusstaken.

Idag gick jag på det första Body Attack-passet sedan min muskelbristning i vaden för två månader sedan. Det var ju under det passet som skadan uppstod, under UPPVÄRMNINGEN!. Jag tog det lite lugnare under passet idag, målet var att ta mig igenom timmen och känna mig för utan att riva upp skadan igen. Instruktören rekommenderade att jag fokuserade på att sätta ner hälen och inte trippa på tårna så mycket så det gjorde jag.

När jag närmade mig lägenheten efter gymet så hörde jag det underbara ljudet av en dammsugare, Steve hade satt igång med städningen. Busen hade tagit sin tillflykt i soffan och när han såg mig så jamade han högt och länge ... han beklagade sig säkert över dammsugandet:-)

Igår åkte jag över till Hackney som ligger i östra London för att träffa Mert. Vår plan var att äta lite smått hos honom, ta ett par drinkar och sedan åka in till centrum för att gå på en utställning. När vi kollade utställningens FB-sida såg vi att de stängde redan kl 18 så då beslutade vi oss för att gå dit nästa vecka istället och stanna kvar i Hackney.

Mert bjöd på en libanesisk grönsakspaj som han hade gjort själv och en lika libanesisk efterrätt. Allting var så gott. Han blandade också till olika drinkar.
Cheesecake på libanesiskt vis.
En av flera cocktails
Killen som Mert hyr sitt rum av har en femmånaders valp. Kan ju säga att det är så mycket enklare att hålla reda på en vild kattunge än hundvalp:-)
När vi avslutat cocktailsen gick vi till puben Cock Tavarn i närheten för att par glas vin. Puben hade ett imponerande utbud av öl på pump.

Kan säga att det var minst sagt knepigt att ta sig hem; 2 overground-tåg, 1 tunnelbanetåg, 1 vanligt tåg och sedan buss. När jag åkte dit krävdes bara en buss och ett overground-tåg.
I torsdag var det after work-dags med andra sweor (svenska kvinnor i London) på ett gindistilleri i centrala London kallat The City of London Distillery (COLD)
Det var ett glatt gäng som slöt upp.
After Worken fick också besök av en kvinna som skrivit en kokbok med husmanskostrecept och intressanta berättelser om själva rätten, varifrån den härstammar. De flesta av oss köpte minst ett exemplar.
Imorgon ska jag ta det ganska lugnt, Body Pump på morgonen och sedan tänkte jag ta tåget till finska kyrkan, det är sista dagen av deras julmarknad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...