28 november 2015

Japansk julmarknad

Hejhopp, hoppas er lördag har börjat bra hittills. Vår lördag inleddes ca 7.20 med att Steve låg på mage halvvägs under vår säng och torkade upp en pöl med urin lika stor som Medelhavet. Det är flera veckor sedan som Busen gjort något sådant så det verkar som om djävulen flög i honom. Jag misstänker att det var någon slags protest över att vi inte steg upp kl 7 som vanligt utan låg och drog oss. Plötsligt hörde vi honom mjaua till och sedan kände vi lukten, precis som om han sa: "Jag är klar nu, kom och torka upp". Jävla kattskrälle. Vi lämnar alltid dörren öppen så att han kan gå ut och in som han behagar när nöden kallar, men i morse beslutade han sig för att jävlas. Han fick upp oss iallafall.

Igår besökte jag och Carina, som jag träffat genom SWEA den japanska julmarknaden (??) i standsdelen Wapping. Japaner firar ju inte jul men det är förståss ett upperligt tillfälle att visa upp vad landet har att erbjuda,
Glada matservitriser, vet inte vad de ska föreställa dock:-)
Något som är stort bland ungdomar i Japan är serier och de gillar att klä upp/ut sig.
Det fanns massor av stånd med, enligt min åsikt "skräp" i plast:-)
En engelsk tjej som slagit på stort och verkligen tagit chansen att få klä ut sig i en helt fantastisk kreation. Carina frågade om vi fick ta foton av henne och det hade hon inget emot.
Det fanns många stånd där men sålde och delade ut smakprov på sake. Vi provade nog säkert 20 olika sake-varianter, allt ifrån traditionell sake till mousserad sake och sake-cocktails.
När vi smakat klart kände vi att det var dags för mat och då hittade vi ett ställe som serverade en slags soppa med griskött, ingefära, vårlök och smala nudlar, GRATIS. Portionen hade tidigare kostat 10 pund men plötsligt så kostade det inte alls, och när vi satt där och åt så ropade kocken att det finns mer om vi ville ha så vi tog var sin portion till:-)
När vi sett och smakat allt fortsatte vi till en pub som jag passerade på väg från tågstationen. Det visade sig att vår "gratis"-tur fortsatte för när Carina skulle betala våra glas vin så visade det sig att de bara tog kontanter, vilket Carina inte hade. Då erbjöd sig en äldre man som stod bredvid henne vid disken att betala för vinet. Snacka om gentleman, något som inte sker i Finland utan att mannen förväntar sig att man minst ska prata med honom. Här är det inte så, de vill bara hjälpa kvinnor "i nöd":-).

Det fanns inte så mycket som jag ville köpa på marknaden men jag kom iallafall hem med en flaska japansk likör som gjorts med Ume-frukt. Den passar perfekt som dessertdryck utan att vara sötsliskig. Försäljaren berättade att frukterna i flaskan är perfekta att äta med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...