6 december 2015

Glöggfest och ny lokal italienare

Trevig självständighetsdag alla finländare och glad söndag alla icke-finländare-). Här har varit riktigt skön temperatur idag, grått, men 15 grader.

Igår var det dags för Cecilias och Björns årliga glöggparty. Vi var ett ganska stort och internationellt gäng under kvällen med både finländare, engelsmän, tyskar med flera. Det var riktigt kul som vanligt och stämningen var i topp.

Det fanns både hemlagade köttbullar, lussekatter, pepparkakor och ostar och kex.
Det fanns heller ingen risk för att man skulle ha blivit utan glögg; både svensk, finsk och tysk:-)
Roliga servetter med fylliga bröst för de kvinnliga gästerna, som skulle ha sett hur "naturliga" som helst när man satte dem på rätt höjd:-)
Vi kom hem vid midnatt till en pigg Busen men han somnade ganska snabbt när vi lagt oss, är inte så kul att leva rövare ensam i mörkret:-)

Här kommer ett par bilder från Steves och mitt besök till en lokal italiensk restaurang som hette Il Girasole. Il Girasole är en liten, mysig och privatägd kvarterskrog. Det var första gången vi besökte den och blev positivt överraskade så vi kommer absolut att gå dit igen. Jag tog Burrata-ost med tomat och pestosås till förrätt. Burrata är som mozzarella men mycket krämiga vilket jag gillar.
Till huvudrätt beställde jag en dagens, hjortgryta med palsternackstoppar (?!). Det ingick också foccaccia men det fick Steve äta upp. Portionerna var stora så vi gick inte hem hungriga. Steve provade på deras pizza och han sa att han har nu fått ett nytt favoritpizzaställe.
Inte dumt att bara 10 min promenad hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...