12 december 2015

Lucia i St Paul's Cathedral och julklappsutdelning

Lördag, så skönt. Det blev däremot inte till att ligga och dra sig för jag hade dansklass kl 8.15 som vanligt men Busen väckte nog mig runt 6-tiden. Råkade katapulta honom i golvet vid ett skede under natten. Han låg på mitt täcke vid sängkanten och när jag svängde mig så drog jag samtidigt med mig täcket och han flög i golvet, vaknade av att han landade med en duns på alla fyra fötter. Snacka om plötsligt uppvaknande och resten av natten sov han vid huvudändan:-)

Idag har vi gett varandra våra julklappar. Steve fick en resa till Krakow i Polen, tillsammans med mig naturligtvis:-) När vi är där så har jag bokat in en endagsutfärd till Auschwitz, Birkenau och saltgruvorna, det var den främsta orsaken till att jag bestämde mig för Krakow. Det blir nog en mycket intressant upplevelse, inte upplyftande, men lärorik. Av Steve fick jag en helg i februari på en mysig pub med hotell och restaurang ca 1 timmes resa från London. Det ska bli jättekul.

Igår var det då dags för svenskt Lucia-firande tillsammans med Jenny i St Paul's Cathedral. Det var kören från Ulrika Eleonora kyrka i Stockholm som uppträdde, med stöd från svenska kyrkans körer.

Vi började iallafall med en middag på en liten italiensk restaurang i närheten. I december är många restauranger uppbokade för julfester men den här var säkert för liten för sådana ändamål, perfekt för oss. Jag checkade inte in oss på restaurangen så jag minns inte vad den hette men god mat var det.
Har lärt mig äta lamm det senaste året och då främst sheekh kebab eller lammlägg, kebaben är alltid välkryddad och läggen har kokat länge och tappat sin eventuella koftsmak.
Mätta och belåtna gick vi över gatan till katedralen. Jag har aldrig besökt den tidigare på grund av att inträdet är onödigt dyrt men nu fick man ju skönsång för pengarna också. Kyrkan var fylld till sista platsen.
Det var en riktig högmässa där den första halvtimmen innehöll predikningar av både St Pauls och svenska kyrkans präster, ett roligt tal av svenska ambassadören och sång av katedralens kör.
Sedan släktes hela kyrkan ner och det enda som lyste var Lucian och tåget. De sjöng en massa fina julsånger och har man inte fått stämning förut så fick man det nu, grymt vackert och mäktigt.
Jag skulle gärna gå igen.

Och så dagens Busen då. Det här är hans nya favoritaktivitet, trampa på en mjuk filt, kurra och samtidigt bita i den. Han ser grymt fokuserad ut medan han gör det. Han har blivit liten kattunge igen:-)

2 kommentarer:

  1. Härligt med Lucia och andra nordiska aktiviteter när man bor utomlands, man känner sig så patriotisk. Vi har varit flera ggr till St Paul's katedral men aldrig betalat inträde. Man får nog vandra inne i kyrkan helt fritt, men ska man högre upp får man betala, så dit har vi inte varit ännu, men kanske nästa gång. Den är ju så fin inuti, värt ett besök

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, de verkar anstränga sig lite extra när det firas utomlands. När jag varit dit en gång tidigare så var det inträde så jag skippade det, så intresserad är jag inte av kyrkor:-)

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...