2 december 2015

An Evening with Josh Groban

Lillördag och det "firar" jag med att göra Ostpuffar, dvs President-brieost (måste vara President) som skurits i ca 1x1 cm bitar och som jag tillagar på bakplåt i 200 g ugn i ca 12 minuter (i mikrovågsugn ett par minuter). Så enkelt och gott.

I natt sov Busen flera timmar brevid mig på kudden. Han kommer tyst smygande under natten och man märker honom först när man svänger sig på sidan och får päls i ansiktet. I natt hade han nog mer av kudden än jag och nacken var lite stel när jag vaknade upp av den ovana ställningen. Inte nänns man flytta honom heller.

Igår var jag som sagt till Josh Grobans konsert i Hammersmith tillsammans med Cecilia och Björn. Vi började iallafall med middag på en indisk restaurang som heter Potli. Det var första besöket för mig. Maten var riktigt god och de hade lite annorlunda grejer på menyn, som indiskt rödvin (beställde ett glas och det smakade inte sämre än franskt vin).

Till förrätt beställde jag en gammal goding, Sheek kebab med malet lammkött. Gott och ganska kryddstarkt.
Till huvudrätt blev det något så ovanligt som curry med hjortkött som jag åt med en annan gammal godning, saag paneer, dvs. indisk ost med spenatsås. Det är första gången jag sett något annat kött på en indisk meny än kyckling, lamm och skaldjur/fisk.
Indisk mat är vanligtvis färgrann, men Potlis var extra färgstark. Man märkte när man åt att de blandat alla såser själva för den hade mycket god och fräsch smak.
Övermätta betalade vi och promenerade till konserthuset. Konserten var utsåld och efter att ha tvingat folk på två rader att stiga upp i onödan så att jag skulle kunna passera hittade jag äntligen min plats.
Det fanns många hardcore fans bland publiken, mest kvinnor i 50-, 60-årsåldern:-). Jag hade bra plats ganska långt fram i mitten så perfekt utsikt.

Josh levererade verkligen och han var mycket bra på att prata mellan sångerna, inte ansträngt alls. Han berättade bland annat hur han fick sitt intresse för musikalteater och andra anekdoter från sin uppväxt.
Höjdpunkten var när han sjöng en låt från Fantomen på Operan och låten Anthem från Björn och Bennys musikal Chess. då tog han verkligen i från tårna. Jag hade möjlighet att gå på Chess i London när jag var på språkresa i England som 16-åring och älskar den musikalen, så vackra sånger.
Han presenterade också ett par inbjudna gäster och en tjej sjöng han ett par duetter med. Verkligen hög klass på henne också.
Efter ett par timmar, som kändes som några minuter, var det underbara slut. Konserten var verkligen värd varje pund. Jag tänker hålla ögonen på hans konsertschema från och med nu och boka genast han kommer nästa gång, vilket tyvärr inte är varje år.
Lite veckans busen då. Så här förvarar vi toalettpapper nuförtiden, i en hög ovanför vattentanken.
xxx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...