13 december 2015

Morgon med kattdrama

Glad Lucia på er!

Min dag inleddes med en timmes Body Pump kl. 10, veckans åttonde gymbesök. Måste vara personligt rekord tror jag; 2 Body Conditioning, 2 Body Pump, 1 dansklass, 1 Pilates, 1 Body Attack och 1 Barre. Eftersom nästan alla klasser, förutom Body Pumpen, är olika så känns kroppen aldrig uttröttad eller utnött. Jag anser att en frisk kropp borde klara av 1 timmes träning varje dag så länge den är varierad.

När jag kom hem igen så blev det en härlig frukost. Jag äter bara frukost på helgerna nuförtiden, på veckodagarna räcker det med stor mugg kaffe med kokosnötsolja och en skvätt grädde.

Frukosten fick dock ett snabbt avbrott när Busen som vanligt krupit under Steves vilstol (man kan höga upp bendelen och sänka ryggdelen) men den här gången fastnat med huvudet i några metalldelar längst bak. Det ljudet som han gav ifrån sig fick oss att tro att han skrek i dödsångest. Steve vågade först inte röra sig i stolen för han visste inte om det skulle göra allt värre. Tillslut steg han iallafall långsamt upp och vi kikade in under bendelen, säkra på att han minst måste ha brutit ett ben utifrån hans skrik. Vi sänkte försiktigt bendelen och kollade om metalldelen stramade åt Busens huvud eller lossade den. Vi lyfte också upp framdelen på ett par lådor så att vi skulle komma åt bättre. Busen hade lyckats få bort sitt huvud men han kunde ännu inte komma ut. Vi blev dock övertygade om att han var ok när han började leka med en tändsticksask som fanns under stolen med sin fria tass. När vi också höjde upp fåtöjens bakdel så lyckades han komma ut för egen maskin. Busen verkade inte ha fått några fysiska men alls men jag och Steve blev smått chockade och var hitta en öppen veterinär på en söndag liksom!?

Busen var nog lite omskakad ändå, för han hoppade upp på sin mjuka favoritfilt och trampade länge och väl med alla fyra tassar för att lugna ner sig:-) Här ett litet videoklipp, kurret kom dessvärre inte med för jag glömde sänka volymen på TV:-).

2 kommentarer:

 1. oj, hoppas Busen klarade sig med blotta förskräckelsen, och att han inte gör det igen under tiden ni är borta...har läst nånstans att katter för att lugna ner sig går till stadiet när de ännu diade sin mamma, därav stoppar de nåt i munnen och trampar samtidigt. Tutten är då hans filt som han suger på...har förstått att kattungar som tas från sin mamma alltför tidigt gör detta ofta, här har det blivit vanligare med att man tar dem först vid 12 veckor, förr var det 7-8 veckor och det sägs vara alldeles för tidigt eftersom mamman inte ännu hunnit lära dem allt...;)
  Men, han blev säkert så skraj av fastnandet i stolen att det enda sättet att lugna ner sig var att suga/trampa, stackarn...hoppas han repar sig snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, han var 8 veckor när vi fick honom. Han har börjat med det här trampandet de senaste veckorna, kanske han blev i "obalans" när vi böt kattsand:-) Efter diverse "misstag" under sängen och på toaletten BREDVID kattlådan har vi nu bytt tillbaka och ordningen är iordningsställd. Busen 1 - Steve och jag 0:-) Den enda gången han trampade med alla fyra tassar var efter att han fastnade under stolen.

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...