1 april 2016

Italienskt på tallriken och hundkapplöpning

Ligger på soffan och bloggar, Busen har vaknat till efter ett par timmars sömn och smyger runt mig på soffan för att "attackera" datormusen vid rätt tillfälle:-)

Den här veckan har jag haft projekt som jag lyckats avsluta innan helgen, så de följande två dagarna tänker jag inte översätta ett ord.

Idag firar Steve och jag 10 tillsammans, vart har tiden gått?! Steve haft emellertid haft en intensiv fysisk arbetsvecka så vi bestämde oss för att gå ut och äta och fira imorgon istället. Jag har gett Steve i uppdrag att boka restaurang.

Min matvecka har varit italienskinspirerad men lågkolhydrat naturligtvis. I förrgår gjorde jag något som heter Malfatti som inte skiljer sig mycket från gnocchi. Normalt görs malfattin med mjöl och spenat men jag gjorde mina med bl.a. spenat, ricotta och psylliumhusk. Det blev en ganska stor sats så jag har ätit dem med smält smör och färsk salvia, stekta i smör tillsammans med svamp mm. Det lär nog bli malfatti till lunch imorgon också:-)
I början av veckan blev det blomkålsrisotto med bacon, svamp och sparris. Så underbart gott.
Igår var jag på hundkapplöpning i Wimbledon. Arenan kommer att stänga för gott i juni då den ska bli bostäder och fotbollsplan så det var nu eller aldrig. Jag åkte dit med min kompis Ivonne och hennes pojkvän och ett helt gäng från deras lokala pub. Det var pubchefen som hade arrangerat eventet och jag hängde på. Han hade som tur var bokat en loge så att vi slapp stå ute och frysa och dessutom ingick mat.

Det hölls 12 heat och före varje omgång visade hundägarna upp sina vinthundar för publiken.
Sedan sattes de i var sin box innan de släptes ut för att springa efter en mekanisk "kanin". Det gick undan kan jag säga, tog säkert 15 bilder men fick bara den här att lyckas någorlunda.

När jag först såg hundarna springa så måste jag ärligen säga att jag tyckte synd om dem, men de springer bara två varv och genast när de såg sina ägare vid målgången började de vifta på svansarna :-)
Jag är ingen spelande person, jag nöjer mig med Euromillion och roulette om jag har möjlighet. I de spelen behöver man ingen kunskap utan allt beror på slumpen. De andra spelade hej vilt men jag väntade till det 12:e och sista heatet. Jag valde min hund på ett allt annat än vetenskaplig sätt, nämligen genom ramsan "Icke, picke, pö" och sedan satsade jag 2 pund på att den skulle vinna. De andra runt bordet där jag satt, som hade förlorat mest hela tiden, sade att nu kommer jag säkert att vinna och jepp, det gjorde jag:-) Mina 2 pund blev till £6,20:-)
Vi var ett stort gäng i alla åldrar.
Som sagt så ingick även mat i priset och till och med jag hittade något ätbart. 3 av salladerna var kolhydratlåga och efter att ha petat bort dumplingarna över såsen med malet kött så fick jag ihop en riktigt mättande portion. Det serverades också ett par tårtor till efterrätt men de lät jag vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...