16 juni 2016

Blixt och dunder

God kväll i stugorna, hoppas ni har haft/har en bra torsdag. Här har precis ett ordentligt åskväder passerat med riktiga skyfall, Busen visste inte om han skulle vara rädd eller nyfiken:-).

Regnet och åskvädret började ca 10 min. efter att Steve cyklat iväg för att se på bowls-tävlingar på en klubb nära hans jobb. Jag tvivlar på att tävlingarna kom igång kl. 18 som planerat, för det är ju inte precis att rekommendera att man står på en öppen gräsplätt när blixtarna går kors och tvärs över huvudet:-)

Ikväll blev det en riktig retrorätt till middag, kåldolmar. Tänk att husmanskost är så gott. Jag "moderniserade" dem lite och använde savoykål, som jag först kokade i vatten i 10 minuter, istället för vitkål. Sedan skar jag bort den tjockaste delen och fyllde dem med en mix av malet kött, 2 ägg, hackad lök, salt och peppar. Sedan skjuts in i 225 ugn i ca 30 minuter.
De här vackra pionerna (tror jag det är) köpte jag i tisdags. Jag hoppas jag har bättre tur med dem än rosorna som började vissna nästan genast jag satte dem i vasen. Det ser emellertid hoppfullt ut för knopparna har så smått börjat slå ut.
I tisdags var det både SWEA Londons programmöte och styrelsemöte så det blev en lång kväll. Vi möttes på en liten och mysig restaurang i Warren Street som hette The Remedy. Deras mat består av smårätter och fram till kl 18 är det ostron-happy hour. Jag hade bara ätit ostron en gång tidigare och tyckte det smakade ok, inte det bästa jag ätit, men helt ok. Eftersom det var happy hour så skulle det ha varit synd att inte prova igen så det var tre av oss som beställde in varsin sex. Den här gången tyckte jag de var godare, speciellt när man droppar tabasco över också så att de smakar mer än bara saltvatten.
Jag beställde också grillad bläckfisk som var jättegod och fantastiskt mör ...
Och grillade Tolouse-korvar med ärter och haricot verts. Det var inte svårt att äta lågkolhydratkost på den här restaurangen så tummen upp.
4 timmar senare hade vi hållit båda mötena. Den sista timmen satt jag nästan och halvsov och orkade inte engagera mig alltför mycket, det är energikrävande att sitta på möten. Jag hade glömt hur jobbigt det kan vara. Nu när jag jobbar för mig själv slipper jag dem eftersom jag bestämmer allt själv och behöver inte ta hänsyn till någon annans åsikter:-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...