5 juni 2016

Pumpor och kristallkronor

Äääntligen har sommaren anlänt. Idag har man utlovat 25 grader. Steve spelar bowls-match på en klubb alldeles i närheten så jag tänker gå dit och titta ... och sola:-). Min söndags-body pump är dessutom avklarad så nu kan jag slappa hela dagen.

När jag steg ut genom dörren halv 10 för att gå till gymet så stod vår granne och hängde utanför sin dörr och så allmänt eländig ut, avsevärt tystare än igår:-). Han hade fått varken pengar eller mobil med sig när han togs till sjukhuset så nu kunde han inte komma in. Han tänkte säkert att om han väntar tålmodigt utanför sin dörr så kommer vi säkert ut från vår lägenhet förr eller senare och kan hjälpa honom:-) Jag måste rusa till gymet, men Steve bjöd in honom till oss så att han fick ringa efter en låssmed och vänta tills han kom. Steve bjöd honom också på ett glas yoghurt, det är bra för magen:-) Det visade sig att han inte alls använt droger utan istället druckit fem flaskor av en kompis hemlagade öl som innehöll 13 procent alcohol. Han sa att plötsligt hade det bara knäppt till i huvudet, han mindes inte ens att polisen varit på besök, två gånger Det måste nog ha växt något annat än jästsvampar i den ölen.

Igår var Mia och jag som sagt på en fantastisk utställning på Victoria Miro Gallery i Angel av konstnären Yayoi Kusama.

Jag hade läst att det kunde vara ganska mycket folk på lördagar och det var det:-) Vi köade först 30 minuter för att komma in och sedan fick vi köa till de två spegelrummen som var utställningens höjdpunkter. Det stod vakter vi rummen med tidtagarur så att ingen kunde vara inne i rummen för länge. De släppte in max 4 personer samtidigt vilket var bra så att man slapp trängas för att få bra bilder.
Det första rummet innehöll en enda kristallkrona, men strategiskt placerade speglar gjorde att det såg ut som hundratals. Fantastiskt vackert och snillrikt gjort.
Golvet.
Fota, fota. Man fick vara snabb för det var inte många sekunder som man tilläts vara där inne.
Ser ut som om vi var hur många personer som helst men vi var bara 4.
Konstnärinnan verkar specialicera sig på pumpor och jag skulle inte ha något emot att ha den här ståendes på golvet bredvid TV:n.
Här köar vi till pumpspegelrummet.
Här gick man in två och två och det här rummet var helt fantastiskt! Jag hann tyvärr bara ta två bilder för här var det in och ut i expressfart.
Trädgården med en massa metallkulor som flöt i en damm.
Hon ställde också ut målningar varav den här pumpan var snyggast, de andra bestod bara av en massa punkter och prickar.
Efter vår kulturdos gick vi till Upper Street för sen lunch på restaurangen Hoxley and Porter. Jag har varit dit tre gånger nu och alltid fått god mat och god service. Det finns också massor av andra intressanta restaurangerd och barer/pubar där, som inte är kedjor, så vi får nog åka dit fler gånger innan vi testat alla:-)
Min förrätt, chorizo med coleslaw och saltgurka.
Huvudrätten blev igen kalvkött som var så mört att det smälte i munnen. De är bra på att göra kött här.
Så, det var min mycket trevliga lördag det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...