4 juni 2016

Vin- och matparning

Idag har jag spenderat största delen av eftermiddagen i Angel tillsammans med Mia och vi har både hunnit gå på utställning och äta en god lunch/middag men mer om det imorgon.

När jag kom hem lite före kl 18 så hördes ett fasligt gapande från en av lägenheterna. Jag tänkte att nej, vem är det nu som festat till, men kunde inte förstå vem det skulle vara isåfall, det finns inga festprissar i vår trappuppgång. När jag kom upp stod Steve och pratade med två poliser. Det visade sig att vår annars så tysta och blyga granne fått någon slags kortslutning i hjärnan på grund av att han tagit LSD. Han hade en kompis på besök som hade fått ringa till polisen som sen i sin tur ringde efter ambulans. Grannen, som heter Matt, vrålade om och om "This is the best day of my life" (det här är bästa dagen i mitt liv) och var helt i sin egen värld, det gick inte att få kontakt med honom. När sjukvårdspersonalen kom möttes de också av hans gastande att det var den bästa dagen i hans liv, och, "Oj, ni bär båda grönt" (sjukvårdspersonalen bär grönt i England). De försökte också få kontakt med honom men när han efter 30 minuter fortfarande hade en puls över 140 så beslöt de sig att ta honom till sjukhuset och kallade dit poliserna igen som fick leda honom till ambulansen. Steve följde konversationen genom att lyssna genom dörren:-)

När en av sjukskötarna kom ut ur grannens lägenhet passade Steve på och frågade om allt var ok med grannen. Hon sa ja men att de beslutat sig för att ta honom till sjukhuset för kontroll. Steve frågade då skämtsamt om grannen möjligen nämnt att det var hans livs bästa dag. Hon skrattade och sa att jo, det hade kommit upp några gånger:-D  Steve berättade också att under de fyra år som killen bott här hade han aldrig orsakat något problem, man har inte hört ett pip av honom. Hon svarade då skämtsamt att det är det han tar igen nu:-)

Grannens kompis fick följa med ambulansen. Det blev nog inte den lördagskväll som han hoppats på och jag kan tänka mig att han blev rädd när grannen började gapa och skrika som om han var besatt.

Så det var den kvällen i vårt annars så jättelugna hus:-)
Igår var Cecilia och jag på vin- och matparning till restaurangen Cafe Below som ligger under en fungerande kyrka i stadsdelen Bank. Det speciella med kvällens viner var att de var naturliga, dvs. inga extra tillsatser eller filtreringar.
Kvällens meny
Innan vi började testa varje vin så berättade tjejen som valt ut vinerna (jobbade hos en vinimportör) vinets och vingårdens bakgrund vilket var jätteintressant.
Dags för ett orange vin. Tillverkningen av orangea viner är mer omständiga och därför är de också dyrare.
Det var dock mycket gott. Alla viner som valts ut var goda och de smakade inte som de som man vanligen dricker vilket var kul.
Här är bilder på maten.

Första rätten var grillad fänkål och salami.
Andra rätten heta musslor. Det stod gnocchi och svamp på menyn men musslorna var bättre för mig eftersom de är LCHF:)
Tredje rätten var en supergod vinge från rocka.
Fjärde rätten var lika god, väääääldigt mört nötkött. Det serverades med polenta som måste vara den mest onödiga rätten på jorden, smakade damm så den blev orörd.
Efterrätten var glass, rabarber och någon slags mjuk kaka.
Allt avslutades med cheddar.
Vi testade fem viner och en cider under kvällen, förutom välkomst-cavan. Tjejen som valt ut vinerna sa att vi inte kommer att ha baksmälla imorgon eftrsom vinerna är fria från tillsattsämnen men där hade hon fel, jag vaknade med huvudvärk just för att de var ofiltrerade:-) .... eller så var det för att tre av vinerna var vita viner vilka har en tendens att ge mig huvudvärk. Det var en riktigt lyckad kväll och skulle gärna göra något liknande igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...