22 februari 2017

Bokklubb och gin

Hej på er, nu har jag tid att skriva lite igen. Ibland är det full fart och jag hinner bara jobba när jag sitter framför datorn, allt annat får komma i andra hand.

Idag är det ännu en grå dag här i London men temperaturen är helt klart vårig och vissa av de mer otåliga körsbärsträden har börjat blomma.

Igår kväll tog jag mig tid att delta i SWEAs månatliga bokklubbsmöte på Piccadilly Circus och det skulle bara ha fattats annat eftersom det var jag som valt boken:-). Jag hade tänkt "utanför lådan" och valt boken "Introvert - Den tysta revolutionen" av Linus Jonkman som definitivt är mer en faktabok än skönlitteratur. Jag tyckte dock som så att det är nyttigt att känna till, speciellt för extroverta, att vi introverta finns och att det inte är av blygsel som vi inte pratar konstant utan för att vi inte har lust. När extroverta pratar så utför vi saken som de pratar om:-). Det finns ett enkelt "test" att prova på om man är extrovert eller introvert; känner du dig upplivad av att träffa människor (extrovert), eller blir du trött (introvert)? Introverta gillar människor precis lika mycket som extroverta, men vi har inte lika stort behov av social kontakt. En av mina kompisar (extrovert) berättade igår att hon blir stressad av att behöva vara ensam en hel dag. Jag blev jätteförvånad, jag skulle lätt kunna vara ensam en hel vecka. Jag är min egen bästa kompis helt enkelt:-D

Inte helt oförväntat så tyckte gruppens extroverta medlemmar inte om boken alltför mycket, tyckte att den gav en alltför negativ bild av extroverta, medan vi introverta däremot gillade den jättemycket och kände igen oss:-). Bokens författare är introvert och jag tror inte att det skulle ha varit så lyckat om han skrev boken ur extrovertas synvinkel eftersom han inte är det själv. Det blev en intressant diskussion dock och jag har lärt mig så mycket mer om mig själv genom att läsa den och det gjorde nog de flesta andra på klubben också.
I söndags var Cecilia och jag på ginfestival i östra London, på ett ställe som heter Tobacco Dock. Det är kul att besöka olika stadsområden då och då. Man kunde prova på engelskt gin, internationellt gin och smaksatt gin (mer som likörer). Innan man gick in på festivalområdet kunde man köpa kuponger som man sedan betalade drinkarna med.
Vi testade både smaprov, cocktails och gin & tonic med olika gin (provade både svensk och grönländsk gin, inget finländskt gin fanns konstigt nog)
Som namnet säger så är byggnaden ett gammalt tobaksförråd som nu fått en ny uppgift.
Där fanns besökare i alla åldrar och i den största salen underhölls vi dessutom av live-musik.
Kvällens sista duo var grymt bra, de sjöng massor av hits.
Ikväll ska jag och äta "avskedsmiddag" med ett par goda kompisar som jag lärt känna på SWEA, Den ena av dem, Helen, är tyvärr tvungen att flytta tillbaka till Sverige då hennes man blev kommenderad tillbaka dit. Jag behöver nog inte säg att hon inte har minsta lust att flytta tillbaka:-(

Restaurangen heter Celeste och har en michelinstjärna. Jag hittade ett bra erbjudande dit för ett par månader sedan och slog till. Det finns alltid tonvis med specialerbjudanden här i London så det är sällan man behöver betala fullt pris:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...